Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Soulfood odtłuszczona mąka z orzecha włoskiego 0,5kg

Soulfood Lowcarberia

b14251074900192

Nowy produkt

Mąka z orzecha włoskiego to odpowiednie dla diet typu kaeto i paleo źródła białka i błonnika. Pochodząca z orzechów włoskich wysoko odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 1/3 mniej kalorii niż całe orzechy.

Więcej szczegółów

28,88 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 500g.; 5,78 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Główne nuty smakowe:

Naturalnie słodka, a przy tym niskowęglowodanowa, odtłuszczona mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż o 1/3 mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęgowodanowe mąki Soulfood charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.

Mąka włoska ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Orzechy włoskie nie zawierają cholesterolu, za to dostarczają dużo witaminy C, E, A, B6 i cennego kwasu foliowego. Orzechy włoskie charakteryzują se wysoką zawartością esencjonalnych kwasów tłuszczowych, m.in. dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka.

Mąka z orzecha włoskiego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka z orzechów włoskich doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezaleznie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów włoskich będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów włoskich Soulfood:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 5 razy mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
  • keto

Porcja 20 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 81.60  kcal 408.00  kcal
kJ 341.90  kJ 1,709.52  kJ
Tłuszcze, w tym 2.76  g 13.80  g
tłuszcze nasycone 0.28  g 1.40  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 3.94  g 19.70  g
cukry 1.44  g 7.20  g
poliole 0.00  g 0.00  g
skrobie
Białko 9.10  g 45.50  g
Błonnik 2.26  g 11.30  g
Erytrytol
Sód 0.01  mg 0.04  mg
(ekwiwalent soli) 0.02  mg 0.10  mg
Uwagi

Napisz opinię



Soulfood Low Carberia Walnuss Mehl teilentölt -  wysokoodtłuszczona mąka z orzecha włoskiego

Masa netto 0,5kg

Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich w 80% odtłuszczona

Alergeny: może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz skórki owoców.

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1710kJ / 408kcal, tłuszcze 13,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g), węglowodany 19,7g (w tym cukry 7,2g), białko 45,5g, błonnik 11,3g, sól 0,1g

Producent: wyprodukowano w Niemczech dla SOULFOOD LowCarberia, 90419 Nürnberg, Johannisstraße 47a

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: