Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Orgran Gluten Free Plain Flour - uniwersalna mąka bezglutenowa 0,5kg

Orgran

720516020551

Nowy produkt

Ciemna czekolada słodzona maltitolem ma o 15% mniej kalorii niż zwykła ciemna czekolada i znacznie mniej węglowodanów a smakuje tak samo pysznie. Zawiera aż 10g błonnika i ma mniej niż 0,5g cukru/100g!

 


Więcej szczegółów

27,60 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 500g.; 5,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Doskonała chwila słodyczy jeśli ze względów dietetycznych zwykle odmawiasz sobie zjedzenia kosteczki czekolady - teraz możeszz przyjemnością i bez wyrzutów sumienia sięgnąć nie tylkopo jedną kostkę, ale nawet kilka - 1 pasek ciemnej czekolady Torras ma 71kcal - 44% mniej niż pasek tradycyjnej czekolady!

 

Torras Chocolate negro con edulcornate - Ciemna czekolada bez dodatku cukru, słodzona maltitolem, o obniżonej wartości kalorycznej i obniżonej zawartości węglowodanów

Waga netto 75g

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób przestrzegających diety nieskokalorycznej lub niskocukrowej. Produkt o obniżonej zawartości cukru.

Skład: maltitol (45%), miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna sojowa), aromat (wanilina). Nie zawiera dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą maltitol. Zawartość kakao minimum 52%.

Alergeny: Może zawierać śladowe ilości orzechów i mleka.

Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. 

W przypadku nadmiernego spożycia może wystąpić efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 459kcal, 6g białka, 47,5g węglowodany {w tym <0,5g cukry i 45g polialkohole}, 33g tłuszcze, 10g błonnika

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu

Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 148.40  kcal 371.00  kcal
kJ 621.80  kJ 1,554.49  kJ
Tłuszcze, w tym 0.48  g 1.20  g
tłuszcze nasycone 0.04  g 0.10  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 33.92  g 84.80  g
cukry 0.36  g 0.90  g
poliole 0.00  g 0.00  g
skrobie 33.56  g 83.90  g
Białko 0.80  g 2.00  g
Błonnik 0.68  g 1.70  g
Erytrytol
Sód 11.20  mg 28.00  mg
(ekwiwalent soli) 28.00  mg 70.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Orgran gluten free all purpose plain flour - bezglutenowa mąka uniwersalna

Masa netto 500g 

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka z tapioki, mąka ryżowa, gumy roślinne: guar

Produkt bezglutenowy, bez pszenicy, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez drożdzy, odpowiedni dla wegan, koszerny, odpowiedni dla diety FODMAP

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1554kJ / 371kcal, tłuszcze 1,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g), węglowodany 84,8g (w tym cukry 0,9g, skrobia 83,9), białko 2g, błonnik 1,7g, sól 0,07g

Producent: wyprodukowano w Australii przez Orgran Natural Foods Div. of Roma Food Products, 47-53 Aster Avenue, Carrum Dows Vic 3201, Australia dla Orgran (Europe), VIa Serafino Soldano, 19, 00126 Roma, Włochy

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Walden Farms Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: