Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Grapoila Walnut - bardzo odtłuszczona mąka z orzechów włoskich
Naturalnie słodka, bardzo wysoko odtłuszczona, niskokaloryczna, bezglutenowa mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż o 50% mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęglowodanowe mąki Grapoila charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.
Mąka włoska ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Orzechy włoskie nie zawierają cholesterolu, za to dostarczają dużo witaminy C, E, A, B6 i cennego kwasu foliowego. Orzechy włoskie charakteryzują se wysoką zawartością esencjonalnych kwasów tłuszczowych, m.in. dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka.
Mąka z orzecha włoskiego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka z orzechów włoskich doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów włoskich będzie doskonałym wyborem.
Najważniejsze informacje o mące z orzechów włoskich Grapoila:
- wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 6 razy mniej
- słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
- bezglutenowa
- bogata w białko
- bogate w błonnik
- niskowęglowodanowa
- paleo
- keto
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Grapoila organiczna wysokoodtłuszczona mąka z orzecha włoskiego
Masa netto 0,25kg
Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich
Alergeny: może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz skórki owoców.
Produkt odpowiedni dla wegan, bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1314kJ / 312kcal, tłuszcze 9,53g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,94g), węglowodany 9,24g (w tym cukry 8,26g), białko 47,3g, sól 0,03g
Producent: wyprodukowano w UE przez Grapoila, Budapest, Szakiskola u. 43, 1224 Węgry
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.