Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Grapoila organiczna bardzo odtłuszczona mąka z orzechów włoskich

Pozostali Producenci

b15999887488863

Nowy produkt

Bardzo wysoko odtłuszczona, niskokaloryczna,organiczna, bezglutenowa mąka z orzecha włoskiego to odpowiednie dla diet typu kaeto i paleo źródła białka i błonnika. Pochodząca z orzechów włoskich wysoko odtłuszczona mąka zachowuje aromat, ale ma aż o 50 mniej kalorii niż całe orzechy.

Więcej szczegółów

16,23 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 6,49 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Główne nuty smakowe:

Naturalnie słodka, bardzo wysoko odtłuszczona, niskokaloryczna,organiczna, bezglutenowa mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż o 50% mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu. Niskowęgowodanowe mąki Grapoila charakteryzują się drobniutką ziarnistością - są delikatne, to prawdziwe mąki, a nie po prostu mielone orzechy.

Mąka włoska ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Orzechy włoskie nie zawierają cholesterolu, za to dostarczają dużo witaminy C, E, A, B6 i cennego kwasu foliowego. Orzechy włoskie charakteryzują se wysoką zawartością esencjonalnych kwasów tłuszczowych, m.in. dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka.

Mąka z orzecha włoskiego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka z orzechów włoskich doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów włoskich będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów włoskich Grapoila:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy włoskie zawierają ponad 60% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 6 razy mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • organiczna
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
  • keto

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 93.60  kcal 312.00  kcal
kJ 394.20  kJ 1,314.00  kJ
Tłuszcze, w tym 2.86  g 9.53  g
tłuszcze nasycone 0.58  g 1.94  g
Węglowodany, w tym 2.77  g 9.24  g
cukry 2.48  g 8.26  g
Białko 14.19  g 47.30  g
Sól 0.01  g 0.03  g

Napisz opinię



Grapoila organiczna wysokoodtłuszczona mąka z orzecha włoskiego

Masa netto 0,25kg

Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich 

Alergeny: może zawierać śladowe ilości innych orzechów oraz skórki owoców.

Produkt odpowiedni dla wegan, bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1314kJ / 312kcal, tłuszcze 9,53g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,94g), węglowodany 9,24g (w tym cukry 8,26g), białko 47,3g, sól 0,03g

Producent: wyprodukowano w UE przez Grapoila, Budapest, Szakiskola u. 43, 1224 Węgry

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: