Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Adam's Walnut Baguette - keto bagietka z orzechami włoskimi, 1g węglowodanów, mix do wypieku

Adam's Bread

4260645330474

Nowy produkt

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku orzechowej bagietki niskowęglowodanowej o wysokiej zawartości białka, łączy w sobie orzechy włoskie z bazą w postaci  witalnego białka pszenicy, koncentratu białka mleka i białka słonecznika. Pysznie pikantne i bardzo łatwe do upieczenia.

Więcej szczegółów

17,16 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 6,86 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Główne nuty smakowe:

Adam's Walnut Baguette to kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku orzechowej bagietki niskowęglowodanowej o wysokiej zawartości białka, która łączy w sobie aromatyczne orzechy włoskie z bazą w postaci  witalnego białka pszenicy, koncentratu białka mleka i białka słonecznika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Walnut Baguette zawiera niezwykle mało węglowodanów - mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowej bagietki, co oznacza, że w całej ważącej 400g bagietce jest tylko 3g węglowodanów! 

Jednym z głównych składników mieszanki do wypieku bagietek low carb Adam's Walnut Baguette jest witalne białko pszenicy, które w połączeniu z białkiem mleka i białkiem słoecznika daje doskonały profil aminokwasowy, a przy tym zawarty w mieszance błonnik owsiany i jabłkowy wspomaga trawienie.

Adam's Walnuss Baguette - kluczowe informacje o mieszance do wypieku bagietek proteinowych

  • prosta w użyciu
  • wymaga dodania tylko wody
  • bez jajek & bez soi
  • mniej niż 1g węglowodanów w 100g gotowego pieczywa
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bogate źródło błonnika
  • bardzo wysoka zawartość białka o dobrym profilu aminokwasowym
Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 84.00  kcal 240.00  kcal
kJ 351.96  kJ 1,005.60  kJ
Tłuszcze, w tym 2.17  g 6.20  g
tłuszcze nasycone 0.18  g 0.50  g
Węglowodany, w tym 0.30  g 0.85  g
cukry 0.01  g 0.03  g
Błonnik 2.98  g 8.50  g
Białko 14.35  g 41.00  g
Sól 0.28  g 0.80  g

Napisz opinię



Adam's Bread Walnuss Baguette - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowej bagietki o wysokiej zawartości białka

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)

Składnikiwitalne białko pszeniczne, koncentrat białka mleka, białko słonecznikowe, orzechy włoskie, błonnik owsiany i jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże.

Alergeny: pszenica, mleko, orzechy włoskie; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 240,0kcal/1005,6kJ, tłuszcze 6,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 0,8g (w tym cukry 0,0g), błonnik 8,5g, białko 41,0g, sól 0,8g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 220 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35° C) 
  • Wyrabiaj ciasto rękami przez około 2 minuty, uformuj w kształt bagietki i ułóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia 
  • Natnij kilka razy ukośnie nożem, nakryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia
  • Posmaruj powierzchnię wyrośniętego ciasta wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C (termoobieg) na około 40 - 45 minut. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: