Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Ener-G Gluten Free Keto Bread - bezglutenowy keto chleb bez mleka, soi i orzechów
Ener-G Gluten Free Keto Bread - ketogeniczny chleb bez glutenu to idealne rozwiązanie dla osób, które stosują dietę ultra niskowęglowodanową, ale nie wyobrażają sobie śniadania bez kromki chrupiącego pieczywa. To także niezwykle rzadkie połączenie chleba o niskiej zawartości węglowodanów, który nie zawiera ani glutenu, ani orzechów - większość keto pieczywa opiera się o mąki orzechowe.
Amerykańskie gotowe pieczywo smakuje często 'inaczej' niż europejskie, przypomina chleb tostowy albo bułki hamburgerowe. Bezglutenowy chleb Ener-G smakuje 'po europejsku', jak zwykły krojony chleb codzienny, jest bardziej konkretny w konsystencji.
Bezglutenowy chleb ketogeniczny to nowy produkt od Ener-G Foods przygotowany na bazie najnowszej receptury. Aby uzyskać smak i chrupkość chleba wyjętego prosto z pieca, wystarczy tylko podgrzać kromkę w kuchence mikrofalowej w czasie od 8 do 10 sekund. Już po tak krótkim czasie możesz cieszyć się konsystencją i smakiem chleba niczym tuż po wyjęciu z piekarnianego pieca. Jedna kromka to zaledwie 5 gramów węglowodanów. Dodatkowo każda kromka to źródło cennego błonnika, niezbędnego do utrzymania naszego układu pokarmowego w dobrej kondycji.
Ener-G Foods od ponad 50 lat zajmuje się produkowaniem żywności stosowanej w dietach wykluczających i ograniczających. Bezglutenowy chleb ketogeniczny ma szerokie zastosowanie zarówno dla osób z nietolerancją glutenu, osób na diecie ograniczającej węglowodany, jak i wśród osób szukających produktów bez alergenów. Producent zadbał aby w procesie wytwarzania produktu do jego składu nie dostały się przypadkowe postprodukcyjne alergeny. Produkt nie zawiera soi, orzechów, mleka ani laktozy.
Chleb ketogeniczny Ener-G Gluten Free Keto Bread- najważniejsze informacje:
- tylko 5g węglowodanów w kromce
- odpowiedni dla osób na diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej
- bez glutenu
- bez mleka i laktozy
- bez orzechów,
- bez soi,
- konsystencja zwykłego chleba,
- po podgrzaniu w mikrofalówce smak i chrupkość chleba wyjętego prosto z pieca.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Ener-G Gluten Free Keto Bread - krojony, niskowęglowodanowy chleb bez glutenu
Masa netto: 264g (8 krojonych kromek)
Składniki: filtrowana woda, białko jaj, mąka z brązowego ryżu, olej słonecznikowy o wysokiej zawartości kwasu oleinowego, olej palmowy, ocet jabłkowy, błonnik bambusowy, mączka lniana, drożdże, substancja zagęszczająca {guma guar, guma ksantanowa}, glukono-delta lakton (przeciwutleniacz), sól.
Alergeny: jaja.
Produkt bezglutenowy, bezmleczny, bez soi i bez orzechów.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 242,4kcal/1015,7kJ, tłuszcze 18,1g (w tym tłuszcze nasycone 3,0g), węglowodany 15,1g (w tym cukry 0,0g), błonnik 6,0g, białko 6,0g, sól 0,5g
Wartości odżywcze w 1 kromce (8 kromek w opakowaniu): wartość energetyczna 80,0kcal/335,2kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 5,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 2,0g, białko 2,0g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano wUSA przez Ener-G Foods, Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i chłodnym, chronić przed światłem i wysuszeniem. Po otwarciu opakowania przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym pudełku i spożyć w ciągu 3 dni, w przypadku przechowywania w lodówce (także w pojemniku) spożyć w ciągu 4 dni.
Dla przedłużenia świeżości sugerujemy zamrozić chleb po wyjęciu z oryginalnego opakowania i przełożeniu do szczelnego pojemnika przeznaczonego do zamrażarek, rozmrażać pojedynczo krótko przed spożyciem. Maksymalny czas przechowywania w zamrażalniku wynosi 6 miesięcy.
Dla otrzymania najlepszych walorów smakowych i chrupkości proponujemy krótkie (8-10 sekund) podgrzanie kromki w kuchence mikrofalowej bezpośrednio przed spożyciem.