Duncan Hines Keto Friendly Classic Yellow Cake Mix - mieszanka do bezglutenowego keto ciasta biszkoptowego
Duncan Hines Keto Friendly Classic Yellow Cake Mix – to rewelacyjny w smaku pomysł na szybkie i niekłopotliwe przygotowanie odpowiedniego dla diety ketogenicznej ciast albo muffinek. Mieszanka Duncan Hines Yellow Cake Mix nie zawiera glutenu ani cukru i jest zgodna z zasadami diety ketogenicznej i pozwoli Ci cieszyć się ulubionym smakiem domowego ciasta bez wyrzutów sumienia i bez obaw o utratę wypracowanego stanu ketozy. To doskonała alternatywa tradycyjnego deseru dla każdego, kto żyje według zasad diety keto i low carb. Słodycz zawdzięcza dodatkowi erytrytolu, allulozy i stewi, niskokalorycznym i intensywnym w smaku zamiennikom cukru bez zbędnych kalorii, o niskim indeksie glikemicznym.
Gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej jest błyskawiczna w przygotowaniu, dzięki czemu zaoszczędzony czas możesz poświęcić na dodatkową porcję ćwiczeń lub odpoczynek. Wystarczy dodać do niej wodę, jajka i olej kokosowy aby po pół godzinie cieszyć się nieziemsko pysznym fit ciastem bez wyrzutów sumienia i bałaganu - do przygotowania masy ciasta nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy jedna miska i łyżka. Korzystając z tej mieszanki przygotujesz blachę ciasta 24cmx24cm, każdy z 12 kawałków takiego ciasta ma zaledwie 200kcal i 10g węglowodanów netto.
Najważniejsze informacje o mieszance Duncan Hines Keto Friendly Classic Yellow Cake Mix:
-
Nie zawiera soi i glutenu. Spełnienie oczekiwań tych, którzy ze względu na nadwrażliwość na gluten i alergeny, podążają ze eliminacyjnym sposobem żywienia
-
Zapewnia uczucie sytości, nie powodując przy tym wzrostu insuliny we krwi
-
Wyróżnia się wysoką zawartość kakao, które charakteryzuje się bogactwem witamin i minerałów, mających właściwości pobudzające oraz działają przeciw psychicznemu i fizycznemu zmęczeniu.
-
W celu uzyskania bonusowych walorów smakowych lub dietetycznych, przygotowana mieszanka może być wzbogacona ulubionymi dodatkami, takimi jak orzechy, wiórki kokosowe, wanilia, siemię lniane itp.
-
Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomaga utrzymanie prawidłowych funkcji układu pokarmowego, co skutkuje poprawą funkcjonowania całego organizmu.
Kalkulacja węglowodanów netto:
Całkowita zawartość węglowodanów - poliole - aluloza = 4g węglowodanów netto w porcji
Aluloza, podobnie jak tagatoza, jest pod względem budowy chemicznej cukrem, dlatego w tabeli wartości odżywczej jest wykazywana pod pozycją cukry - ma jednak niską przyswajalność i niższą niż cukier kaloryczność, dlatego na potrzeby wyliczeń zwartości węglowodanów netto dla diety ketogenicznej jest odejmowana od całkowitej zawartości węglowodanów.
Wartości Odżywcze
Duncan Hines Keto Friendly Classic Yellow Cake Mix - mieszanka instant do przygotowania ciasta ucieranego o smaku waniliowym, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 300,5g
Składniki: substancja słodząca erytrol, mąka migdałowa, mąka kokosowa, substancja słodząca alluloza, błonnik z korzenia cykorii (inulina), substancja spulchniająca (wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu), modyfikowana skrobia z tapioki, sól, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, emulgator lecytyna sojowa, aromaty naturalne.
Alergeny: zawiera migdały, kokos;
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 465,8kcal/1950,5kJ, tłuszcze 16,6g (w tym tłuszcze nasycone 3,3g), węglowodany 53,2g (w tym cukry 3,3g , poliole 26,6g), białko 9,9g, błonnik 16,6g, sól 0,8g
Producent: wyprodukowano w USA dla Conagra Brands, Chicgo, IL 60654
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotuj dodatkowo: 115ml wody, 3 duże jajka, 45g miękkiego oleju kokosowego w temperaturze pokojowej
1. Nagrzej piekarnik do 175°C, natłuść formę 24cmx24cm (możesz wyłożyć papierem do pieczenia), albo natłuść 12 foremek na mufinki
2. Zmieszaj składniki łyżką na jednolitą masę, nie ubijaj - wystarczy około 50 energicznych ruchów łyżką, natychmiast rozsmaruj masę równą warstwą w formie
3. Piecz 26-30 minut do suchego patyczka, czas pieczenia muffinek to 20-22 minuty
4. Ostudź całkowicie na kratce przed pokrojeniem na kawałki