Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Lo-Dough Miracle Double Chocolate Fudge Cake Bar 143kcal - najmniej kaloryczny baton czekoladowy

Lo-Dough

5060719370189

Nowy produkt

Najmniej kaloryczny baton czekoladowy - 143kcal w 60g batonie, przy tym zaledwie 1,2g cukru i ponad 15g błonnika i smak, który sprawi, że ze zdziwieniem spojrzysz na opakowanie, żeby upewnić się, że ten baton naprawdę ma aż tak mało kalorii.

Więcej szczegółów

16,59 pln

-16.2749%

13,89 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 60g.; 23,15 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Główne nuty smakowe:

Lo-Dough to innowacyjna brytyjska marka, która przyzwyczaiła nas do niezwykłych produktów, skrajnie niskowęglowodanowe i ultraniskokaloryczne tortille Lo-Dough pozostawiły konkurencję daleko w tyle, nie inaczej jest z mieszanką do keto ciasta czekoladowego brownie. Mimo to słysząc Miracle Cake Bar można pomyśleć, że to chwyt marketingowy, a nazwa na wyrost - bo co może być magicznego w batonie? Wszystko! Bo Lo-Dough Miracle Double Chocolate Fudge Cake Bar to po prostu kawał dobrego ciasta czekoladowego!

Cake Bar to nazwa, która idealnie oddaje charakter - to połączenie ciastka brownie z batonem. Masa jest ciastowa, typowa dla brownie, lekko wilgotna, miękka, ale jednocześnie konkretna, bardziej zwarta niż w typowym cieście, za to polewa ciemnej czekolady szczelnie otulająca batona z każdej strony nadaje mu cechy batona. Magiczność polega na tym, że baton ważący 60g, czyli tyle, ile przeciętny baton białkowy, i więcej, niż np. Mars czy Snickers, ma zaledwie 143kcal! Dzięki tak niskiej kaloryczności i znikomej zawartości cukru (zaledwie 1,2g cukru w całym batonie), możesz cieszyć się intensywnym  smakiem solidnej porcji czekoladowego deseru na każdej diecie, a wysoka zawartość błonnika (jeden baton zawiera ponad 15g błonnika, czyli pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na ten składnik) baton na długo syci. 

Najważniejsze informacje o Lo-Dough Miracle Double Chocolate Fudge Cake Bar Cake Bar:

  • cały baton ma tylko 143kcal!
  • znikoma zawartość cukru - tylko 1,2g cukru w batonie
  • słodzony erytrolem i izomaltem - nie zawiera maltitolu ani aspartamu
  • bardzo wysoka zawartość sycącego błonnika
  • autentyczny smak czekoladowego brownie

Bezbrzeżnie pyszny, ultra satysfakcjonujący czekoladowy Cake Bar smakuje jeszcze lepiej, gdy krótko podgrzejesz go w mikrofalówce, zmienia się w ciepłe, rozpływające się w ustach czekoladowe niebo idealnie zaspokajając ochotę na słodycze gdy czujesz, że jedyne czego pragniesz, to czekolada.

Porcja 60 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 143.00  kcal 238.33  kcal
kJ 598.71  kJ 997.85  kJ
Tłuszcze, w tym 5.40  g 9.00  g
tłuszcze nasycone 4.50  g 7.50  g
Węglowodany, w tym 23.90  g 39.83  g
cukry 1.20  g 2.00  g
poliole 17.50  g 29.17  g
Białko 2.80  g 4.67  g
Błonnik 15.40  g 25.67  g
Sól 0.36  g 0.60  g
Oceń 
Karolina K 20-11-2020

Niskie kcal ale smak slaby

Robilam kilka podejsc do tego batona, bo kcal dziala na korzysc. Jednak nie jest to produkt godny polecenia. Mocno slodki az szczypiacy w gardlo. Nie smakuje jak czekolada, w sumie to smakuje czyms ale nie wiem czym, bo czuc glownie ten slodzik. Konsystencja jest fajna, jak pulchne ciasto w polewie. Sama polewa smakuje jak podroba czekolady.

  • 0 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Lo-Dough Miracle Chocolate Fudge Cake Bar reduce calorie chocolate flavored  bar - baton bez  dodatku cukru o smaku czekoladowym z masą o smaku karmelowym, o obniżonej kaloryczności, zawiera substancje słodzące

Masa netto 60g

Składniki: niskocukrowa masa karmelowa (oligofruktoza, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna], z nasion palmy (certyfikat RSPO], woda, masło (mleko], olej palmowy (certyfikat RSPO], emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, emulgator tristearynian sorbitanu, lecytyna rzepakowa], substancja żelująca (pektyny], sól), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna), woda, polewa o smaku ciemnej czekolady (substancje słodzące (izomalt, sukraloza], olej palmowy (certyfikat RSPO], odtłuszczone kakao, emulgatory (emulgator lecytyna sojowa, emulgator polirycynooleinian poliglicerolu]), substancja słodząca erytrol, błonnik pszenny, albumina (suszone białko jaja kurzego), stabiliztory (E464, substancja zagęszczająca guma karobowa, substancja zagęszczająca guma ksantanowa), skrobia z tapioki, błonnik ziemniaczany, aromaty naturalne, substancje spulchniające (fosforan monowapniowy, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, węglan sodu), substancje konserwujące (substancja konserwująca sorbinian potasu, przeciwutleniacz kwas askorbinowy), barwnik (barwnik karmel amoniakalny), substancja zagęszczająca mąka konjac, mąka z łuski psyllium, sól.

Alergeny: gluten (pszenica), jaja, soja, mleko; może zawierać gorczycę, sezam, siarczyny, mleko, inne zboża zawierające gluten, orzechy (w tym orzechy ziemne).

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 238,3kcal/997,8kJ, tłuszcze 9,0g (w tym tłuszcze nasycone 7,5g), węglowodany 39,8g (w tym cukry 2,0g , poliole 29,1g), białko 4,6g, błonnik 25,6g, sól 0,6g

Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 143,0kcal/598,7kJ, tłuszcze 5,4g (w tym tłuszcze nasycone 4,5g), węglowodany 23,9g (w tym cukry 1,2g , poliole 17,5g), białko 2,8g, błonnik 15,4g, sól 0,3g

Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Lo-Dough Limited.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i źródłem intensywnych zapachów, po otwarciu opakowania chronić przed wysuszeniem. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: