Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Cookie Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych ciastek bez cukru
W pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej i ciecierzycowej, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej kruchych maślanych ciastek bez cukru - kruche ciastka to tylko propozycja wykorzystania, mieszanka sprawdzi się także jako baza do kruchego ciasta, kruchych babeczek z budyniem czy krakersów.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Smak domowych, kruchych, słodkich maślanych ciasteczek w wersji low-carb, a do tego te kruche pyszności wyczarujesz we własnej kuchni w mniej niż 15 minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Cookie Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 10 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Cookie Mix - mieszanka do wypieku kruchych ciastek bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 ciastek, każde o masie ok 30g)
Składniki: mąka migdałowa, substancje słodzące (erytrytol, ekstrakt z owoców mnicha), mąka z tapioki, błonnik z trzciny cukrowej, mąka z ciecierzycy, ryż brązowy, sól morska, substancja pulchniająca proszek do pieczenia, naturalne aromaty.
Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 45kcal/188kJ, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 6g (w tym cukry 0g, erytrol 5g), błonnik 5g, białko 1g, sól 0.09g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 281kcal/1178kJ, tłuszcze 18.8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 37.5g (w tym cukry 0g, erytrol 31.3g), błonnik 31.3g, białko 6.3g, sól 0.54g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki: 110g miękkiego oleju kokosowego lub masła, 1 średnie jajko
1. Rozgrzej piekarnik do 165°C bez termoobiegu, 150°C z termoobiegiem
2. Zagnieć wszystkie składniki na jednolitą masę, podziel na 12 równych części, z każdej uformuj kulkę
3. Rozpłaszcz dłonią kulki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy
4. Piecz 8-12 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika wystudź na kratce