Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
  • Lakanto, Sugar Free Muffin Mix, Blueberry
Kod produktu: 843076000617
Lakanto

Lakanto Blueberry Muffin Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych babeczek bez cukru

Data ważności: 06.03.2025Ostatnie sztuki w magazynie

Lakanto Sugar Free Blueberry Muffin Mix to mieszanka do przygotowania puszystych słodkich muffinów o niskiej zawartości węglowodanów słodzonych legendarnym słodziłem zero kalorii Lakanto. Banalnie proste do przygotowania, nie potrzebujesz nawet miksera, a czas pieczenia to mniej niż kwadrans. Czysta puchata słodycz.

62,53 zł netto

65,66 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 192 ml; 34.20zł/100ml

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak jagoda – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

W pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej i kokosowej, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru z borówkowymi fragmentami.

Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.

Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym  samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 15 minut!

Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Blueberry Muffin Mix

  • odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez mleka
  • bez soi
  • 100% naturalny skład
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 15 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 16g

Wartości odżywcze w:
Porcja 16g
100g
Kalorie
35.00
218.75
kJ
146.00
912.50
Tłuszcze, w tym
2.00
12.50
tłuszcze nasycone
0.40
2.50
Węglowodany, w tym
4.00
25.00
cukry
0.00
0.00
erytrol
3.00
18.75
Błonnik
7.00
43.75
Białko
1.00
6.25
Sól
0.18
1.09

Lakanto Sugar Free Muffin Mix Blueberry - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek jagodowych bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g)

Składniki: mąka migdałowa, mieszanka błonnika (bezglutenowy błonnik owsiany, błonnik z tapioki, celuloza, psyllium, błonnik z trzciny cukrowej), skrobia z tapioki, substancje słodzące (erytrytol, ekstrakt z owoców mnicha), mąka kokosowa, nadzienie borówkowe [substancja słodząca (erytrytol), odtłuszczone ziarna kukurydzy, błonnik kukurydziany, inulina z korzenia cykorii, naturalny aromat, olej słonecznikowy, barwniki (ekstrakty owocowe i warzywne), kwas cytrynowy, substancja słodząca ekstrakt z owoców mnicha], białko fasoli fava, naturalne aromaty, substancja spulchniająca proszek do pieczenia, sól morska, substancja spulchniająca soda oczyszczona, emulgator (lecytyna słonecznikowa), przeciwutleniacz naturalna mieszanka tokoferoli roślinnych.

Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 35kcal/147kJ, tłuszcze 2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4g), węglowodany 4g (w tym cukry 0g, erytrol 3g), błonnik 7g, białko 1g, sól 0.18g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 219kcal/916kJ, tłuszcze 12.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.5g), węglowodany 25g (w tym cukry 0g, erytrol 18.8g), błonnik 43.8g, białko 6.3g, sól 1.13g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie:

Dodatkowo potrzebne składniki: 110g oleju kokosowego, 180ml wody, 3 średnie jajka

1. Rozgrzej piekarnik do 220°C bez termoobiegu, 200°C z termoobiegiem

2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami

3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę

4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników

5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 12-13 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek