Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Blueberry Muffin Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowych babeczek bez cukru
W pełni naturalna mieszanka na bazie mąki migdałowej i kokosowej, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej puszystych bezglutenowych muffinów bez cukru z borówkowymi fragmentami.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Pamiętasz to zdziwienie, kiedy okazało się, że ten zdrowy muffin, którego chwytasz do kawy w ramach szybkiego śniadania wpadając w drodze do pracy do ulubionej kawiarni na rogu ma aż 20g cukru, i że wcale nie jest taki zdrowy, jak ci się zdawało? Zapomnij o tym - teraz możesz cieszyć się dokładnie tym samym smakiem, tyle, że w wersji low-carb, bez najmniejszych wyrzutów sumienia, a do tego puchatą babeczkę wyczarujesz rano we własnej kuchni w mniej niż 15 minut!
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Blueberry Muffin Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 15 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Muffin Mix Blueberry - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych, bezglutenowych babeczek jagodowych bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 192g (po upieczeniu 12 babeczek, każda o masie ok 50g)
Składniki: mąka migdałowa, mieszanka błonnika (bezglutenowy błonnik owsiany, błonnik z tapioki, celuloza, psyllium, błonnik z trzciny cukrowej), skrobia z tapioki, substancje słodzące (erytrytol, ekstrakt z owoców mnicha), mąka kokosowa, nadzienie borówkowe [substancja słodząca (erytrytol), odtłuszczone ziarna kukurydzy, błonnik kukurydziany, inulina z korzenia cykorii, naturalny aromat, olej słonecznikowy, barwniki (ekstrakty owocowe i warzywne), kwas cytrynowy, substancja słodząca ekstrakt z owoców mnicha], białko fasoli fava, naturalne aromaty, substancja spulchniająca proszek do pieczenia, sól morska, substancja spulchniająca soda oczyszczona, emulgator (lecytyna słonecznikowa), przeciwutleniacz naturalna mieszanka tokoferoli roślinnych.
Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 35kcal/147kJ, tłuszcze 2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4g), węglowodany 4g (w tym cukry 0g, erytrol 3g), błonnik 7g, białko 1g, sól 0.18g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 219kcal/916kJ, tłuszcze 12.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.5g), węglowodany 25g (w tym cukry 0g, erytrol 18.8g), błonnik 43.8g, białko 6.3g, sól 1.13g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki: 110g oleju kokosowego, 180ml wody, 3 średnie jajka
1. Rozgrzej piekarnik do 220°C bez termoobiegu, 200°C z termoobiegiem
2. Przygotuj foremki muffinkowe - natłuść lub wyłóż papilotkami
3. Roztrzep jajka z płynnym, ale nie gorącym, olejem kokosowym i wodą na jednolitą masę
4. Dodaj do płynnej części zawartość opakowania i mieszaj krótko, tylko do połączenia składników
5. Podziel masę na 12 równych części i przełóż do foremek, piecz 12-13 minut na złoto, po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut zanim wyjmiesz babeczki z foremek