Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lakanto Brownie Mix - mieszanka do wypieku bezglutenowego brownie bez cukru
W pełni naturalna mieszanka na bazie błonnika z taapioki, słodzona słodzikiem Lakanto, do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej wilgotnego, intensywnie czekoladowego ciacha brownie bez cukru - to tylko propozycja wykorzystania, mieszanka sprawdzi się także jako baza do mufinek, blatów tortowych czy nadziewanych babeczek.
Lakanto to ukochana marka amerykańskich ketogeników - słodzik tej marki przez wielu uznawany jest za najlepszy słodzik na diecie keto, a teraz na jego bazie powstały także mieszanki do wypieku babeczek.
Smak domowego czekoladowego brownie w wersji low-carb, a do tego te kruche pyszności wyczarujesz we własnej kuchni w kilka minut - do przygotowania ciasta nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy łyżka i miska.
Najważniejsze informacje o mieszance Lakanto Sugar Free Brownie Mix
- odpowiednia dla diety keto i niskowęglowodanowej
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- bez soi
- 100% naturalny skład
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, czas pieczenia tylko 30 minut
- z 1 opakowania wychodzi 16 kawałków (blacha kwadratowa 20cm x 20cm albo okrągła forma o średnicy 22cm)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lakanto Sugar Free Brownie Mix - mieszanka do wypieku czekoladowego ciasta typu brownie bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 275g (po upieczeniu 16 sugerowanych kawałków, blacha 20cm x 20cm)
Składniki: mąka z tapioki, mąka ryżowa, kakao, mieszanka substancji słodzących Lakanto® (erytrytol, ekstrakt z owoców mnicha), błonnik z trzciny cukrowej, ryż brązowy, błonnik owsiany, naturalne aromaty, substancja spulchniająca proszek do pieczenia, substancje zagęszczające (mąka konjak i guma ksantanowa)
Wartości odżywcze w 1 porcji (16g suchego produktu): wartość energetyczna 10kcal/41,8kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 4g (w tym cukry 0g, erytrol 1g), błonnik 1g, białko <1g, sól 0.125g
Wartości odżywcze w 100g suchej masy: wartość energetyczna 58kcal/246kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 23.5g (w tym cukry 0g, erytrol 5,88g), błonnik 64,7g, białko 5,88g, sól 0.74g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Lakanto, Saraya USA Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Dodatkowo potrzebne składniki: 105g miękkiego oleju kokosowego lub masła, 2 średnie jajka, łyżeczka wody
1. Rozgrzej piekarnik do 165°C bez termoobiegu, 150°C z termoobiegiem
2. Zmieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę, przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj z wierzchu szpatułką
3. Piecz 25-30 minut do suchego patyczka, po wyjęciu z piekarnika wystudź na kratce