Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Keto & Co Buttercream Frosting - fix do kremu do tortów bez cukru
Keto & Co, Buttercream Keto Frosting Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bezcukrowego, bezglutenowego kremu do ciast i tortów.
Nie zawiera ani cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików.
Krem można wykorzystać do udekorowania lub nadziewania muffinek, do przełożenia blatów tortu albo udekorowania ciasta z wierzchu, w takim wypadku bardzo efektownie wygląda posypanie kremu dodatkowo posypką 'lukrową' bez cukru. Krem tortowy przygotowany na bazie tego fixu według przepisu na opakowaniu (patrz zakładka Skład) nie zawiera ani grama cukru.
Mieszanka wystarcza do udekorowania 18 babeczek albo przełożenia 2 blatów i udekorowania z wierzchu i po bokach jednego ciasta tortowego ze standardowej formy 24cm.
Najważniejsze informacje o fixsie do kremów do keto ciast Keto & Co, Butterream:
- gotowy krem ma zero węglowodanów netto - jedynym żródłem węglowodanów jest erytrol o IG 0
- odpowiedni dla diety ketogenicznej
- bez cukru - totalne zero
- źródło błonnika
- bez glutenu
- bez GMO
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Keto & Co Buttercream, Keto Frosting Mix - mieszanka słodząca do niskowęglowodanowych kremów do ciast i tortów, bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 230g
Składniki: substancja słodząca (erytrytol), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancje słodzące (inulina, owoc mnicha), naturalne aromaty.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 76,9kcal/523kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 46g (w tym cukry 0g, erytrol 46g), błonnik 46g, białko 0g, sól 0g
Producent: Wyprodukowano dla Keto and Co. Food & Beverages, Belmont, MA630, USA
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu
Najlepiej spożyć przed: data na zgrzewie
Przygotowanie:
/Składniki do udekorowania 18 muffinek albo przełożenia kremem i udekorowania z wierzchu jednego dwublatowego ciast o średnicy 24cm/
Przygotuj dodatkowo: 1 łyżeczkę soku z cytryny albo ceam of tartare, 345g miękkiego masła w temperaturze pokojowej, szczyptę soli, ekstrakt wanilii
1. Zawartość opakowania rozmieszaj w 5 łyżkach zimnej wody rozcierając grudki, na gęstą gładką pastę
2. Podgrzewaj pastę na średnim ogniu stale mieszając do uzyskania konsystencji gęstego syropu i momentu, w którym z boku pojawią się bulgoczące bąbelki
3. Dodaj sok z cytryny lub cream of tartar, pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej
4. Po całkowitym wystudzeniu bazy zmiksuj ją z masłem, solą i ekstraktem wanilii na puszystą masę, gotowym kremem udekoruj całkowicie (!) wystudzone ciasto lub babeczki. Gotowy krem przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i wykorzystaj w ciągu 48h.