Pyure Cookie Mix, Chocolate Chip - keto mix do bezglutenowych ciastek z czekoladą, z mąki z ciecierzycy
Pyure Sugar Free Bakeable Cookie Mix, Chocolate Chip to w pełni naturalna mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej kruchych ciastek z ciemną czekoladą.
Mieszanka nie zawiera glutenu, zamiast tradycyjnej mąki wykorzystuję organiczną mąkę z ciecierzycy i organiczną mąkę migdałową. Nie zawiera oczywiście cukru, jest słodzona wyłącznie stwią i erytrolem - dzięki temu upieczone z niej ciastka mają niską zawartość węglowodanów i bardzo wysoką zawartość błonnika, który stanowi aż 30% masy całej mieszanki.
Mieszanki Pyure Bakable Mix są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1 lub 2 mokre składniki - jajko i tłuszczu lub wodę, samo ciasto możesz wymieszać łyżką, nie potrzebujesz nawet miksera.
Świetny skład. Świetny Smak. Świetne makro.
Mieszanka do wypieku ciecierzycowo-migdałowych ciasteczek z czekoladą Pyure
- niska zawartość węglowodanów netto
- w pełni naturalne składniki
- bez glutenu, bez zbóż
- paleo
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 2 składników (jajka, olej)
- bez cukru
- bez glutenu
- bez mleka
- wegańska - może być przygotowana bez jajek z wegańskim zastępnikiem jajka i/lub masła
- o niskim indeksie glikemicznym
- łatwe w przygotowaniu, nie wymaga miksera, krótki czas pieczenia
Wartości Odżywcze
Pyure Sugar Free Bakeable Cookie Mix, Chocolate Chip - bezglutenowa mieszanka do wypieku ciasteczek z kawałkami czekolady z mąką z ciecierzycy i migdałową, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 368g
Składniki: mąka z ciecierzycy chickpea flour, rozpuszczalny błonnik z tapioki, kropelki czekoladowe (rozpuszczalny błonnik z tapioki, ziarna kakao, masło kakaowe, emulgator lecytyna słonecznikowa, aromat naturalny, substancja słodząca glikozydy stewiolowe), substancja słodząca erytrol, mąka migdałowa, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, fosforan monowapniowy), sól morska, aromat naturalny, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.
Alergeny: migdały
Wartości odżywcze w 1 porcji (21g suchego produktu do wypieku jednego ciastka): wartość energetyczna 80kcal / 336kJ, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 7g (w tym cukry 0g, erytrol 4g), błonnik 7g, białko 1g, sól 0.15g
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1600kJ / 380kcal, tłuszcze 38,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,4g), węglowodany 42,8g (w tym cukry 0g, erytrol 19g), błonnik 33.3g, białko 4,76g, sól 0.71g
Producent: Wyprodukowano w USA przez Pyure Brands LLC, 2277 Trade Center Way, Ste. 101. Naples, FL, United States 34109
Importer PL: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie:
Przygotuj dodatkowo: 1 jajko lub jego wegański odpowiednik, 115g miękkiego masła w temperaturze pokojowej albo oleju kokoowego
- Rozgrzej piekarnik do 190°C
- Zmieszaj w misce wszystkie składniki na jednolitą masę
- Używając łyżeczki do herbaty odmierz równe porcje ciasta (ok 36), uformuj z nich dłońmi kulkę i lekko rozpłaszcz dłonią na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując odstępy ok 6cm (ciastka wyrosną podczas pieczenia)
- Piecz 8 minut na złoto
- Zostaw na kratce do wystygnięcia.