Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Fit Cookie krem migdałowy bez cukru z fasolą tonka, słodzony tylko stewią i erytrolem

FIT Piškotek

b3839518704011

Nowy produkt

Słodzony wyłącznie stewią i erytrolem (bez maltitolu!) krem migdałowy bez cukru z najwyższej jakości składników: prażonych migdałów sycylijskich z dodatkiem niepowtarzalnej w smaku amazońskiej fasoli tonka.

Więcej szczegółów

37,34 pln

Dostępny w magazynie

Objętość netto 200ml.; 18,67 pln/100ml.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Główne nuty smakowe:

Fit Piškotek to wyjątkowa marka z dalekiej Słowenii - jej urocza nazwa nie bez powodu kojarzy się z czymś pysznym, czyli pyszkotkami, bo Piškotek to po słoweńsku Ciasteczko. Ta nieduża słoweńska marka zwróciła naszą uwagę bezcukrowymi produktami najwyższej jakości i niebywałą dbałością o szczegóły i staranny dobór składników nie tylko pod względem jakości, ale całego łańcucha pochodzenia - do swoich produktów nie korzystają z jakichś orzechów laskowych, tylko tych szczególnych, z Piemontu, kakao to nie jakieś kakao, tylko to najlepsze, francuskie Valrhona, erytrol - nie dowolny, nie chiński, tylko europejski, z kontrolowanych upraw, certyfikowany i bez GMO. Każdy składnik jest przemyślany i starannie wyselekcjonowany a efektem jest produkt nie tylko pyszny, ale pod każdym względem najwyższej jakości.

Wyjątkowy krem migdałowy Fit Cookie ma niewiele wspólnego z masłem migdałowym - to raczej luksusowa, migdałowa biała Nutella bez cukru. Jest bardzo słodki, ma przecudowną gładką konsystencję i intensywny deserowy smak.

W przeciwieństwie do wielu innych kremów bez cukru, krem Fit Cookie nie jest słodzony mogącym w nadmiarze powodować dolegliwości żołądkowe maltitolem, lecz mającym zero kalorii erytrolem i czystą stewią.

Migdałowy krem Fit Cookie ma półgęstą konsystencję, w ciepłej temperaturze nieco lejącą, a wynika to z tego, że nie ma w nim stabilizatorów, tłuszczy utwardzonych ani oleju palmowego. Jest bardzo, bardzo słodki i fenomenalnie zaspokaja ochotę na słodycze.

Krem charakteryzuje się niezwykłą, jedwabistą wręcz gładkością. Aksamitnie gładka konsystencja to zasługa powolnego mielenia migdałów w specjalistycznej prasie cylindrycznej.

Krem idealnie rozsmarowuje się na kanapkach, naleśnikach, gofrach, stanowi wyśmienity dodatek do ciast, deserów i owoców.

Prażone migdały stanowiące jeden ze składników tego kremu pochodzą  z włoskiej Sycylii, z obszarów wyjątkowo żyznej gleby zasilonej niegdyś erupcjami Etny - migdały z tego rejonu cenione są ze względu na doskonałą jakość i wyjątkowy smak, w porównaniu do tańszych odmian są słodsze i mają bardziej delikatny smak. To właśnie te migdały stanowią aż 75% składu kremu i to dzięki nim jest tak doskonale gładki. Jedyne zawarte w kremie tłuszcze pochodzą z migdałów, krem nie zawiera dodatku żadnych tanich tłuszczy w rodzaju oleju palmowego czy rzepakowego.

Najciekawszym składnikiem tego kremu jest fasola tonka, dodana w niedużej ilości, o niebywałych właściwościach smakowych. Intrygująca woń fasoli tonka sprawia, że jest ona wykorzystywana często do produkcji perfum i luksusowych kosmetyków. Jej określany jako transcendentny aromat to coś pomiędzy gorzkim migdałem, wanilią i miodem, z nutami goździków, lukrecji, karmelu, kwiatów słodkiej magnolii i wędzonych śliwekFasola tonka nazywana także bobem tonka pochodzi z Amazonii z Ameryki Południowej, a od końca XVIII wieku jest uprawiana także w Europie jako tropikalne drzewo o purpurowych kwiatach; kwiaty rozwijają się w owoce tonka zawierające po jednym pomarszczonym czarnym ziarnie z ciemnobrązową pestką wyglądającą jak wielka rodzynka. Zapach kwiatów tonka jest ciepły, balsamiczny i niezwykle odurzający. Drzewa tonka źle znoszą ostry europejski klimat i ich owoce to w Europie rzadkość, dlatego jego nasiona uważane są za dość ekskluzywne. Fasola tonka jest używana przez kucharzy najlepszych restauracji do aromatyzowania potraw i nadawania im niepowtarzalnego smaku i zapachu, jej fanem jest m.in. Thomas Raquel, kucharz-cukiernik z nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin restauracji Le Bernardin w Nowym Jorku.

Słodycz kremu pochodzi wyłącznie z erytrolu i stewii, naturalnych substancji słodzących bez kalorii. Nie ma w nim ani dodatku cukru, ani maltitolu. Fit Cookie zawiera tylko certyfikowany europejski erytrol pozyskiwany z winogron i wolny od GMO o potwierdzonym indeksie glikemicznym IG 0.

Najważniejsze informacje o kremie migdałowym bez cukru Fit Cookie:

  • bez maltitolu
  • bez dodatku cukru
  • słodzony tylko naturalnym erytrolem i stewią
  • bez oleju palmowego
  • bez tłuszczy utwardzonych
  • bez stabilizatorów, sztucznych aromatów i barwników
  • bez soi
  • bez GMO
  • wegański
  • bez glutenu
  • z najwyższej jakości, starannie selekcjonowanych składników
Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 552.30  kcal 1,841.00  kcal
kJ 2,314.14  kJ 7,713.79  kJ
Tłuszcze, w tym 12.09  g 40.30  g
tłuszcze nasycone 1.02  g 3.40  g
Węglowodany, w tym 9.08  g 30.25  g
cukry 1.58  g 5.25  g
Białko 4.58  g 15.28  g
Sól 0.01  g 0.02  g

Napisz opinię



Fit Piškotek - krem migdałowy bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 200g

Składniki: prażone migdały sycylijskie (75%), substancja słodząca erytrytol i glikozydy stewiolowe, fasola tonka, lecytyna słonecznikowa.

Alergeny: migdały

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1841kJ / 438kcal, tłuszcze 40,3g (tłuszcze nasycone 3,38g), węglowodany 30,25g (w tym cukry 5,25g, poliole 25,0g), białko 15,28g, sól 0,021g

Producent:  Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla PINA D.O.O., Studence 36 A, 3310 Zalec, Slovenia

Należy spożyć przed: data na opakowaniu

Przechowywać: po otwarciu przechowywać w lodówce

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: