Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Warszawski, Pasta Chałwowa z ksylitolem bez dodatku cukru
Warszawski, Pasta Chałwowa z ksylitolem bez dodatku cukru to naturalna propozycja dla smakoszy klasycznej chałwy – tym razem w formie pysznego kremu do smarowania. Idealna jako dodatek do deserów, składnik ciast i owsianek oraz smarowidło do gofrów i naleśników.
„Bezkompromisowe dietetyczne słodycze. Bez dodatku cukru, bez glutenu, bez laktozy.
Możesz jeść bez wyrzutów sumienia, to prawdziwe jedzenie.”
To są słowa samego producenta i warto się nad nimi pochylić. Dietetyczne słodycze już nikogo nie dziwią. Jest oraz więcej produktów fit&sweet, które jednocześnie słodzą życie i nie obciążają brzucha. Brak cukru to naprawdę świetny ruch. Tani i powszechnie stosowany słodzik jest jedną z przyczyn otyłości na świecie. Jak bardzo nie byłby pyszny, to niestety szkodzi nam, a nie służy. Brak glutenu i laktozy to ukłon w stronę osób, które stosują menu eliminacyjne. Nie pierwszy raz już widzimy, że wykluczenia w diecie nie wykluczają smacznego posiłku. I to jest super!
Jednak najważniejsze w tym cytacie jest to, że to jest PRAWDZIWE jedzenie. Często się zdarza, że produkty określane mianem zdrowych, mają sporo podejrzanie brzmiących substancji, które w jakiś niewyjaśniony sposób wypełniają przestrzeń, by dane batoniki/chrupki/cukierki miały formę i smak tych tradycyjnych. A najczęściej ingrediencje użyte do ich stworzenia nie mają wiele wspólnego z naturą.
Warszawski, Pasta Chałwowa z ksylitolem jest dokładną odwrotnością tych nienaturalnych wyrobów i ma wiele zalet:
- słodzona cukrem brzozowym i prawdziwym miodem jest przyjemnie słodka
- aksamitna, kremowa konsystencja
- bezglutenowa
- bez laktozy
- niski indeks glikemiczny
- przygotowana ze składników wysokiej jakości
Na świecie istnieje wiele rodzajów chałwy. Pojawia się w kuchniach bałkańskiej, Bliskiego i Środkowego Wschodu, a także wschodniej Europy. W niektórych regionach przygotowuje się ją z ziaren sezamu, a w innych ze słonecznika. Warszawski, Pasta Chałwowa z ksylitolem smakiem przypomina klasyczną turecką chałwę, którą tworzy się według tradycyjnej receptury, mieszając uprażone ziarna sezamu z cukrem lub miodem.
Przekonaj się, że „prawdziwe jedzenie smakuje lepiej”! :)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Baton Warszawski, pasta chałwowa z ksylitolrm, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 200g
Składniki: pasta tahini (z sezamu), ksylitol (substacja słodząca), miód naturalny, olej słonecznikowy, korzeń mydlnicy, sól kłodawska, wanilia.
Alergeny: sezam, może zawierać kokos i migdały
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 583,0kcal/2440,9kJ, tłuszcze 55,2g (w tym tłuszcze nasycone 9,4g), węglowodany 21,2g (w tym cukry 10,2g), białko 22,2g, błonnik 7,2g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano w Polsce przez Baton Warszawski Paweł Malicki
Należy spożyć przed końcem: data na nakrętce, po otwarciu spożyć w ciągu miesiąca
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze 16-20 stopni, chronić przed światłem.