NutiLight Protein krem czekoladowo-orzechowy bez cukru z
Kakao i orzechy ziemne - dwa najważniejsze składniki kremu czekoladowego które decydują o jego wyjątkowym, uzależniająco pysznym smaku. Cukier jest zbędny - zamiast niego lepiej wykorzystać słodycz z natury: mielony korzeń cykorii, i roślinny słodzik erytrytol. Zastosowanie tych naturalnych składników pozwala uzyskać optymalną słodycz bez zbędnych kalorii, bez podnoszenia indeksu glikemicznego, a jednocześnie wzbogaca krem w źródło błonnika.
Słodki, aksamitny, lekko i gładko rozsmarowuje się po powierzchni tosta, ma idealnie czekoladowo-orzechowy smak... Idealna alternatywa do tradycyjnych wysokocukrowych kremów czekoladowych:
Najważniejsze informacje o kremie czekoladowym bez cukru Nutli Light Protein
- doskonały smak,
- naturalny skład,
- 25% mniej kalorii niż Krem Nutella® od Ferrero
- minimalna zawartość węglowodanów (tylko 4g w 2 łyżkach), prawie 3 razy mniej węglowodanów niż Krem Nutella® od Ferrero
- bogate źródło błonnika - aż 8g w 2 łyżkach, co pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na ten składnik, 8 razy więcej błonnika niż Krem Nutella® od Ferrero
- wysoka zawartość (35%) błonnika cykoriowego o zerowym indeksie glikemicznym IG 0
- bez GMO
- bez maltitolu, bez sorbitolu, tylko naturalne słodziki
- bez tłuszczy utwardzonych
- bez cholesterolu
Krem NutiLght powstaje wyłącznie z najdoskonalszych składników z plantacji USA, nie zawiera żadnych składników modyfikowanych genetycznie GMO.
W przeciwieństwie do większości dietetycznych kremów czekoladowych, NutiLight nie zawiera utwardzonych tłuszczy ani słodzików, które mogą powodować dolegliwości żołądkowe (maltitol, sorbitol).
NutiLight nie zawiera cukru, jest słodzony naturalnymi substancjami - erytrytolem (0kcal/100g) oraz bogatym w błonnik mielonym korzeniem cykorii, która stanowi niezwykle bogate źródło błonnika. Błonnik cykoriowy ma indeks glikemiczny 0 IG - dzięki temu sprzyja długiemu uczuciu sytości, zapobiega wyrzutom insuliny i napadom głodu słodyczowego.
Wartości Odżywcze
Nuti Light Protein Gluten-Free Chocolate & Peanut Spread - Bezglutenowy krem czekoladowo-orzechowy bez dodatku cukru wzbogacony białkiem, zawiera substancje słodzące (erytrytol)
Masa netto: 312g
Składniki: błonnik z korzenia cykorii, prażone na sucho orzechy ziemne, białko z organicznego kiełkowanego brązowego ryżu, substancja słodząca erytrytol, olej palmowy z certyfikowanych zrównoważonych upraw, kakao, olej słonecznikowy, emulgator lecytyna słonecznikowa, ekstrakt czystej wanilii.
Alergeny: orzechy ziemne; możliwa obecność nabiału lub innych orzechów.
Wartości odżywcze na porcję 16g (19,5 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 65kcal / 272kJ, tłuszcze 4,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 3,5g (w tym cukry 0g), białko 3g, błonnik 4g, erytrytol 2,5g, sód 5mg (ekwiwalent soli 108mg)
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 406kcal / 1702kJ, tłuszcze 28,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 21,8g (w tym cukry 0g), białko 18,8g, błonnik 25g, erytrytol 15,6g, sód 31mg (ekwiwalent soli 78mg)
Producent: wyprodukowano w USA przez NatureFood 2010 Company, Palm Coast, Florida, FL 32137 Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem. Mieszać przed każdym użyciem. Produktów słodzonych erytrytolem nie należy podawać zwierzętom domowym. Nie przechowywać w lodówce