Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Dalia Gourmet Crema di Mandorle e Cocco - krem migdałowo-kokosowy bez cukru słodzony tylko erytrolem
Wyjątkowy, luksusowy, włoski krem kokosowo-migdałowy Dalia Gourmet Crema di Mandorle e Cocco ma niewiele wspólnego z masłem migdałowym - to raczej luksusowa, migdałowo-kokosowa biała Nutella bez cukru. Jest bardzo słodki, ma przecudowną gładką konsystencję i intensywny deserowy smak, przypomina w smaku wnętrze kuleczek Rafaello.
W przeciwieństwie do wielu innych kremów bez cukru, krem Dalia Gourmet nie jest słodzony mogącym w nadmiarze powodować dolegliwości żołądkowe maltitolem, lecz mającym zero kalorii erytrolem.
Migdałowy krem Dalia Gourmet ma półgęstą konsystencję, w ciepłej temperaturze nieco lejącą, a wynika to z tego, że nie ma w nim stabilizatorów, tłuszczy utwardzonych ani oleju palmowego. Jest bardzo, bardzo słodki i fenomenalnie zaspokaja ochotę na słodycze.
Krem charakteryzuje się niezwykłą, jedwabistą wręcz gładkością. Aksamitnie gładka konsystencja to zasługa powolnego mielenia migdałów w specjalistycznej prasie cylindrycznej.
Krem idealnie rozsmarowuje się na kanapkach, naleśnikach, gofrach, stanowi wyśmienity dodatek do ciast, deserów i owoców.
Prażone migdały stanowiące jeden ze składników tego kremu pochodzą z włoskiej Sycylii, z obszarów wyjątkowo żyznej gleby zasilonej niegdyś erupcjami Etny - migdały z tego rejonu cenione są ze względu na doskonałą jakość i wyjątkowy smak, w porównaniu do tańszych odmian są słodsze i mają bardziej delikatny smak. To właśnie te migdały stanowią aż 50% składu kremu i to dzięki nim jest tak doskonale gładki. Jedyne zawarte w kremie tłuszcze pochodzą z migdałów, krem nie zawiera dodatku żadnych tanich tłuszczy w rodzaju oleju palmowego czy rzepakowego.
Słodycz kremu pochodzi wyłącznie z erytrolu, naturalnej substancji słodzącej bez kalorii. Nie ma w nim ani dodatku cukru, ani maltitolu.
Najważniejsze informacje o kremie migdałowym bez cukru Dalia Gourmet:
- bez maltitolu
- bez dodatku cukru
- słodzony tylko naturalnym erytrolem
- bez oleju palmowego
- bez tłuszczy utwardzonych
- bez stabilizatorów, sztucznych aromatów i barwników
- bez soi
- bez GMO
- wegański
- bez glutenu
- z najwyższej jakości, starannie selekcjonowanych składników
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Dalia Gourmet Crema di mandorle e cocco - krem migdałowo-kokosowy bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 200g
Składniki: prażone migdały (50%), substancja słodząca erytrytol, wiórki kokosowe (15%), lecytyna słonecznikowa.
Alergeny: migdały
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1723kJ / 418kcal, tłuszcze 37,3g (tłuszcze nasycone 10,96g), węglowodany 38,5g (w tym cukry 4,6g, poliole 34,2g), białko 11,2g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano we Włoszech dla Unterhofer & Partne SAS, Fossa Perele 15, I-39100 Bolzano
Należy spożyć przed: data na opakowaniu
Przechowywać: po otwarciu przechowywać w lodówce