• Obecnie brak na stanie
Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
  • Dalia Gourmet Mandel-Kokos-Creme - Almond Coconut Spread with erythritol
Kod produktu: 8054729491405

Dalia Gourmet Crema di Mandorle e Cocco - krem migdałowo-kokosowy bez cukru słodzony tylko erytrolem

Obecnie brak na stanie

Słodzony wyłącznie erytrolem (bez maltitolu!) krem migdałowy bez cukru z najwyższej jakości składników: prażonych migdałów sycylijskich z dodatkiem kokosa.

Jak płynne Rafaello!

46,50 zł netto

48,83 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 200 ml; 24.41zł/100ml

Główny smak: Smak kokos – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wyjątkowy, luksusowy, włoski krem kokosowo-migdałowy Dalia Gourmet Crema di Mandorle e Cocco ma niewiele wspólnego z masłem migdałowym - to raczej luksusowa, migdałowo-kokosowa biała Nutella bez cukru. Jest bardzo słodki, ma przecudowną gładką konsystencję i intensywny deserowy smak, przypomina w smaku wnętrze kuleczek Rafaello.

W przeciwieństwie do wielu innych kremów bez cukru, krem Dalia Gourmet nie jest słodzony mogącym w nadmiarze powodować dolegliwości żołądkowe maltitolem, lecz mającym zero kalorii erytrolem.

Migdałowy krem Dalia Gourmet ma półgęstą konsystencję, w ciepłej temperaturze nieco lejącą, a wynika to z tego, że nie ma w nim stabilizatorów, tłuszczy utwardzonych ani oleju palmowego. Jest bardzo, bardzo słodki i fenomenalnie zaspokaja ochotę na słodycze.

Krem charakteryzuje się niezwykłą, jedwabistą wręcz gładkością. Aksamitnie gładka konsystencja to zasługa powolnego mielenia migdałów w specjalistycznej prasie cylindrycznej.

Krem idealnie rozsmarowuje się na kanapkach, naleśnikach, gofrach, stanowi wyśmienity dodatek do ciast, deserów i owoców.

Prażone migdały stanowiące jeden ze składników tego kremu pochodzą  z włoskiej Sycylii, z obszarów wyjątkowo żyznej gleby zasilonej niegdyś erupcjami Etny - migdały z tego rejonu cenione są ze względu na doskonałą jakość i wyjątkowy smak, w porównaniu do tańszych odmian są słodsze i mają bardziej delikatny smak. To właśnie te migdały stanowią aż 50% składu kremu i to dzięki nim jest tak doskonale gładki. Jedyne zawarte w kremie tłuszcze pochodzą z migdałów, krem nie zawiera dodatku żadnych tanich tłuszczy w rodzaju oleju palmowego czy rzepakowego.

Słodycz kremu pochodzi wyłącznie z erytrolu, naturalnej substancji słodzącej bez kalorii. Nie ma w nim ani dodatku cukru, ani maltitolu. 

Najważniejsze informacje o kremie migdałowym bez cukru Dalia Gourmet:

  • bez maltitolu
  • bez dodatku cukru
  • słodzony tylko naturalnym erytrolem
  • bez oleju palmowego
  • bez tłuszczy utwardzonych
  • bez stabilizatorów, sztucznych aromatów i barwników
  • bez soi
  • bez GMO
  • wegański
  • bez glutenu
  • z najwyższej jakości, starannie selekcjonowanych składników

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
125.40
418.00
kJ
516.90
1,723.00
Tłuszcze, w tym
11.20
37.34
tłuszcze nasycone
3.29
10.96
Węglowodany, w tym
11.54
38.45
cukry
1.38
4.60
erytrol
10.26
34.20
Błonnik
1.02
3.40
Białko
3.37
11.22
Sól
0.01
0.03

Dalia Gourmet Crema di mandorle e cocco - krem migdałowo-kokosowy bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 200g

Składniki: prażone migdały (50%), substancja słodząca erytrytol, wiórki kokosowe (15%), lecytyna słonecznikowa.

Alergeny: migdały

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1723kJ / 418kcal, tłuszcze 37,3g (tłuszcze nasycone 10,96g), węglowodany 38,5g (w tym cukry 4,6g, poliole 34,2g), białko 11,2g, sól 0,5g

Producent:  Wyprodukowano we Włoszech dla Unterhofer & Partne SAS, Fossa Perele 15, I-39100 Bolzano

Należy spożyć przed: data na opakowaniu

Przechowywać: po otwarciu przechowywać w lodówce