Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Franky's Bakery Fruit Powder - liofilizat arbuzowy

Franky's Bakery

f4313042782244

Nowy produkt

Naturalnie słodki liofilizowany arbuz bez dodatku cukru ani substancji słodzących. Doskonały dodatek do deserów, owsianek, jogurtów, świetny jako posypka do omletów, może służyć także jako naturalny aromat słodzący do szejków białkowych.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

47,68 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 100g.; 47,68 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Główne nuty smakowe:

Franky's Bakery Fruit Powder Watermelon to czysty liofilizat arbuzowy z miąższu owocowego, bez dodatku cukru, słodzików, aromatów, barwników czy konserwantów. Doskonale nadaje się jako baza do domowych deserów bez cukru - lodów, kremów czy jogurtów.

Liofilizaty zostały po raz pierwszy użyta przez NASA w latach 60. XX wieku. Poszukiwano na potrzeby załogi promów kosmicznych produktów nadających się do jedzenia przez cały okres trwania długich misji - i tak powstała doskonała metoda przechowywania żywności! Sublimacja - bo tak nazywa się ten proces - polega na usunięciu wody z produktu, która jest zamrażana a następnie przekształcana bezpośrednio w parę. Mówiąc prościej: następuje szybkie wymrażanie wody. Produkt zachowuje przy tym wszystkie składniki odżywcze, a co najważniejsze doskonale smakuje. Aby odtworzyć smak świeżego owocu wystarczy rozrobić liofilizat w niedużej ilości zimnej wody lub innego płynu.

Arbuz wpływa na polepszenie przemiany materii oraz wspomaga układ pokarmowy. Jest źródłem witamin, jak również wapnia, fosforu i żelaza. Działa antyutleniająco, dzięki czemu przeciwdziała starzeniu się. Zawartość likopenu może uchronić przed chorobami cywilizacyjnymi, w tym nowotworowymi.

Zalety liofilizatów owocowych:

  • produkty w 100% naturalne, nie wymagają dodatku konserwantów, nie zawierają barwników ani aromatów
  • produkty liofilizowane zachowują barwę, aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze,
  • produkt liofilizowany jest lżejszy od świeżego, ponieważ nie ma wody,
  • proces liofilizacji w większości likwiduje zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
  • produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, co w efekcie naturalnie go konserwuje,
  • wydłużenie czasu przechowywania.
  • liofilizaty można jeść wprost z opakowania!

Franky's Bakery Fruit Powder Arbuz można wykorzystywać w kuchni jako dodatek do naleśników, czekoladowych muffinek, serników, kremów a nawet tortów.

Liofilizowane owoce Franky's Bakery Fruit Powder

Porcja 10 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 21.00  kcal 210.00  kcal
kJ 87.99  kJ 879.90  kJ
Tłuszcze, w tym 0.01  g 0.10  g
tłuszcze nasycone 0.01  g 0.10  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 4.80  g 48.00  g
cukry 0.01  g 0.10  g
poliole
skrobie
Białko 0.20  g 2.00  g
Błonnik 0.20  g 2.00  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.04  mg
(ekwiwalent soli) 0.01  mg 0.10  mg
Uwagi

Napisz opinię



Franky's Bakery Fruit Powder Watermelon - liofilizat arbuzowy

Masa netto: 100g

Składniki: 100% arbuz w proszku (Citrullus lanatus)

Alergeny: Może zawierać soję, jaja i orzechy.

Wartości odżywcze na 1 porcję (10g): wartość energetyczna 38kcal / 158kJ, tłuszcze <0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g), węglowodany 4,8g (w tym cukry <0,1g), białko 0,2g, błonnik 0,2g, sól <0,1g

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 210kcal / 844kJ, tłuszcze <0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g), węglowodany 48g (w tym cukry <0,1g), białko 2g, błonnik 2g, sól <0,1g

Producent: wyprodukowano w UE dla Frankys Bakery LLC, 6538 COLLINS AV. #286, MIAMI BEACH FL 33141, Stany Zjednoczone

Importer: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Guiltfree.pl, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Najlepiej  spożyć  przed: data na spodzie opakowania

Instrukcja: Dodaj 2-3 łyżki owocowego proszku do słodyczy, biscuitów, przetworów mlecznych, kremów do pieczywa, muesli czy smoothie.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: