Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Franky's Bakery lody proteinowe Waniliowe 38g białka

Franky's Bakery

Nowy produkt

Kompletna mieszanka do przygotowania lodów proteinowych o smaku waniliowym znanej amerykańskiej marki Franky's Bakery.

Zawartość słoja wystarcza do przygotowania 10 porcji lodów, każda dostarcza 20g wartościowego białka - tyle, co porządny baton białkowy.

Więcej szczegółów

54,89 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 500g.; 10,98 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 10 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 10 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,20 pln.


Główne nuty smakowe:

Lody waniliowe - najpopularniejszy smak lodów na świecie, który od lat cieszy się powodzeniem, szczególnie podczas upalnych dni. Każdy, kto prowadzi zdrowy tryb życia wie, że tradycyjne lody to nie tylko pyszny smak, ale i ogromna zawartość cukru i tłuszczy. Całe szczęście znaleziono alternatywę, czyli Franky’s Bakery Protein Ice Cream - napakowane białkiem serwatkowym lody proteinowe.

Przygotowanie wysokobiałkowych lodów nigdy nie było prostsze. Franky’s Bakery Protein Ice Cream to doskonały produkt, na bazie białka serwatkowego, w którym znajdują się także kwasy tłuszczowe MCT oraz zdrowy olej kokosowy. Lody Franky’s Bakery Protein Ice Cream z łatwością przygotujemy w domu przy pomocy shakera lub maszynki do lodów.

Amerykańska firma Franky’s Bakery działa na rynku od ponad 63 lat, a jej produkty są znane na całym świecie. Wszystkie zostały pozbawione nadmiernych ilości cukrów i ulepszaczy, za to charakteryzują się naturalnym i intensywnym aromatem, oraz specjalnie wyselekcjonowyanymi składnikami.

Najważniejsze informacje o lodach białkowych Franky’s Bakery Protein Ice Cream:

  • lody można przygotować w shakerze lub maszynce do lodów,
  • zawierają najbardziej wartościową formę białka - białko serwatkowe WPI,
  • kremowa konsystencja dzięki dodatkowi zdrowego oleju kokosowego,
  • wzbogacone o cenne kwasy tłuszczowe MCT

Lody proteinowe Franky's Bakery Ice Cream

Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 223.50  kcal 447.00  kcal
kJ 936.47  kJ 1,872.93  kJ
Tłuszcze, w tym 7.50  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 6.75  g 13.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 18.50  g 37.00  g
cukry 11.50  g 23.00  g
poliole
skrobie
Białko 19.50  g 39.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Erytrytol
Sód 50.00  mg 100.00  mg
(ekwiwalent soli) 125.00  mg 250.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Franky's Bakery Protein Ice Cream Vanilla Flavour - mieszanka do przygotowania wysokobiałkowych lodów o smaku waniliowym, zawiera cukier i substancję słodzącą

Masa netto: 500g

Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), częściowo utwardzony olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E471 i E472a, syrop glukozowy, cukier, białka mleka, stabilizator fosforan potasu, substancja przeciwzbrylająca fosforan wapnia, odtłuszczone mleko w proszku, trójglicerydy średniołańcuchowe MCT z oleju kokosowego, maltodekstryna, dekstroza, fruktoza, stabilizator guma ksantanowa, emulgator (sól sodowa karboksymetylocelulozy), substancje słodzące sukraloza i acesulfam potasowy, wanilia, barwnik E102. Zawiera źródło fenyloalaniny. E102 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Alergeny: mleko; możliwa obecność soi, jaj i orzechów, w tym orzechów ziemnych

Wartości odżywcze w porcji 50g (opakowanie zawiera 10 porcji): wartość energetyczna 941kJ / 224kcal, tłuszcze 7,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8g), węglowodany 19g (w tym cukry 12g), białko 20g, sól 130mg

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1881kJ / 447kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5g), węglowodany 37g (w tym cukry 23g), białko 38g, sól 260mg

Producent: wyprodukowano w USA dla Frankys Bakery LLC, 6538 COLLINS AV. #286, MIAMI BEACH FL 33141, Stany Zjednoczone

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Przygotowanie lodów białkowych (1 porcja): 50g mieszanki wsyp do wysokiego naczynia, zalej 100ml zimnej wody i miksuj na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej śmietany (możesz też wstrząsnąć mieszankę w zamkniętym szejkerze). Przełóż do plastikowego opakowania, wstaw do zamrażalnika na 1,5h-3h. Gotowe lody zjedz w ciągu 10 dni od przygotowania, przechowuj je w zamrażalniku.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: