Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin organiczna odtłuszczona na zimno mąka kokosowa

Sukrin

b17090017540883

Nowy produkt

Organiczna mąka kokosowa Sukrin bardzo mocno odtłuszczona - zawiera zaledwie 14% tłuszczu, a dodatkowo 19% białka i aż 40% błonnika. Idealna mąka do bezglutenowych wypieków. Odpowiednia dla osób na diecie paleo.

Więcej szczegółów

28,91 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 400g.; 7,23 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Główne nuty smakowe:

Mąka kokosowa jest produkowana z miąższu wyściełającego wnętrze orzecha kokosowego. Ma biały kolor oraz delikatny zapach i posmak kokosa. Sprzedawana jest w postaci drobno zmielonego proszku. W zależności od stopnia zmielenia mąka kokosowa może być drobniutka, lekka i dobrze napowietrzona lub grubsza i cięższa. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, stąd coraz częściej wykorzystuje się ją jako zamiennik tradycyjnych mąk zbożowych. 100 g mąki kokosowej dostarcza 443 kcal. Jest przy tym doskonałym źródłem błonnika, zawiera go dwukrotnie więcej niż otręby. Mąkę kokosową można zaliczyć do mąk niskowęglowodanowych wskazanych osobom z

https://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/maka-kokosowa-wlasciwosci-i-zastosowanie-przepis-na-make-kokosowa_44424.html

Odpowiednia dla diety paleo i bezglutenowej mąka kokosowa Sukrin powstaje z organicznych kokosów; co ważne, w przypadku mąki Sukrin odtłuszczanie mąki następuje w procesie tłoczenia na zimno - dzięki temu mąka zachowuje świeżego kokosa.

Maka kokosowa powstaje z miąższu wyścielającego wnętrze kokosa. Poddana wysuszeniu, wyciśnięciu i ekstrakcji pozostawia tylko najwartościowsze swoje frakcje. Jest sypka, biała i o delikatnie kokosowym zapachu. Jest świetną alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej. Dodatkowo bogata jest w błonnik - zawiera go więcej niż popularne płatki owsiane! Tłuszcze znajdujące się w mące to głównie średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT, które wykazują szereg pozytywnych właściwości: działają przeciwwirusowo oraz przeciwbakteryjnie, dodatkowo przyspieszają metabolizm. Stanowią szybkie źródło energii, dzięki czemu może być przydatna dla osób aktywnych i na diecie. Odtłuszczona mąka kokosowa Sukrin ma niemal 5 krotnie mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka i dwa razy mniej kalorii niż wiórki kokosowe.

Mąka kokosowa znakomicie sprawdza się w kuchni. Nadając delikatny kokosowy smak i zapach, będzie niezastąpiona przy pieczeniu ciasta o konsystencji Rafaello, kokosanek dla dzieci, trufli czy chrupkich ciasteczek. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Zblendowanie i odsączenie kilku łyżek mąki kokosowej z wodą i syropem z agawy da w efekcie mleko kokosowe. Kiedy zmieszasz ją ze świeżo wyciśniętym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym stworzysz napój wyjątkowo bogaty w substancje odżywcze.

Zastosowanie mąki kokosowej:

  • jako składnik ciast i ciasteczek
  • jak składnik spodów do pizzy
  • dodatek do omletów, naleśników
  • jako panierka w kuchni orientalnej (np. kurczak w cieście kokosowym)
  • jako zagęstnik zup i sosów

używać na wiele sposobów:

  • jako składnika ciast, ciasteczek, trufli,
  • naleśników,
  • chleba niskowęglowodanowego,
  • spodów do pizzy,
  • do zagęszczania zup i sosów,
  • zamiast bułki tartej czy otrębów w pulpecikach,
  • jako panierki do mięsa i ryb wymieszanej z różnymi przyprawami.


https://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/maka-kokosowa-wlasciwosci-i-zastosowanie-przepis-na-make-kokosowa_44424.html
Porcja 15 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 53.10  kcal 354.00  kcal
kJ 222.49  kJ 1,483.26  kJ
Tłuszcze, w tym 2.10  g 14.00  g
tłuszcze nasycone 1.95  g 13.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.70  g 18.00  g
cukry 2.70  g 18.00  g
poliole
skrobie
Białko 2.85  g 19.00  g
Błonnik 6.00  g 40.00  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Sukrin fine flour from Raw Organic fat-reduced cold-presed Coconut Flour - organiczna odtłuszczona wyciskana na zimno mąka kokosowa

Masa netto: 400g

Wartości odżywcze w 100g:  wartość energetyczna 1481kJ/354kcal,  tłuszcze 14g (w tym tłuszcze nasycone 13g), węglowodany 18g (w tym cukry 18g), białko 19g, błonnik 40g, sól 0g

Producent: produkt spoza UE, wyprodukowano dla Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: