Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Targroch Mąka migdałowa 1kg - nieodtłuszczona keto mąka z migdałów

Targroch

5903229004277

Nowy produkt

Mąka migdałowa nieodtłuszczana, niebielona. Doskonała jako baza bezglutenowych wypieków, ciast i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a także jako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.

Więcej szczegółów

32,88 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 1000g.; 3,29 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 6 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 6 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,72 pln.


Główne nuty smakowe:

Duże opakowanie 1KG

Targroch mąka migdałowa nieodtłuszczana, niebielona, odpowiednia dla diety ketogenicznej, znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. 

Pełnotłusta mąka migdałowa jest podstawowym rodzajem mąki stosowanym na diecie ketogenicznej, charakteryzuje się niezwykle niską zawartością węglowodanów (poniżej 12%) i wysoką zwartością tłuszczu (powyżej 50%), stanowi bogate źródło białka (20%) i błonnika. Mąka migdałowa Targroch powstaje z mielonych w całości ze słodkich migdałów kalifornijskich.

Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu, a także zapewnia porcję nienasyconych kwasów tłuszczowych. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Mąka migdałowa charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bogata w białko - dzięki właściwej proporcji składników odżywczych, mąka migdałowa jest odpowiednia dla diabetyków, bo  ma niski indeks glikemiczny i dzięki temu nie podwyższa poziomu cukru we krwi. 

Czy mąka migdałowa i mielone migdały to to samo?

Tak i nie. Zarówno migdały w całości, mielone migdały, mąka migdałowa i masło migdałowe to w 100% migdały, ale różnią się między sobą stopniem zmielenia. Całe migdały mają formę stałą, zmielone przybierają postać orzechowych okruszków, intensywniejsze mielenie zmienia okruszki w przypominającą mokry piasek sypką, półkleistą formę, a najdłuższe mielenie wytrąca z części stałej tłuszcz tworząc krem nazywany masłem migdałowym. W większości przepisów można zastąpić mąkę migdałową mielonymi migdałami, bez większego wpływu na smak, ale będzie to miało wpływ na konsystencję gotowego dania, w szczególności w przypadku ciast i  ciastek - ciastka upieczone z mąki migdałowej będą kruche w sposób zbliżony do ciastek maślanych wypiekanych na mące pszennej, a ciastka, w tym także spód do ciasta, upieczone z mielonych migdałów będą miały mniej jednorodną strukturę z tendencją do kruszenia się. Do ciast o charakterze biszkoptowym zamiast pełnotłustej mąki migdałowej lepiej sprawdzi się odtłuszczona mąka migdałowa.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 180.00  kcal 600.00  kcal
kJ 755.70  kJ 2,519.00  kJ
Tłuszcze, w tym 15.00  g 50.00  g
tłuszcze nasycone 1.08  g 3.60  g
Węglowodany, w tym 3.21  g 10.70  g
cukry 1.08  g 3.60  g
Błonnik 3.21  g 10.70  g
Białko 6.42  g 21.40  g
Sól 0.00  g 0.00  g
Napisz opinię



Targroch mąka migdałowa nieodtłuszczona

Masa netto: 1kg

Składniki: mąka migdałowa 100%

Alergeny: może zawierać gluten, orzechy ziemne, soję, sezam i inne orzechy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 600,0kcal/2519,0kJ, tłuszcze 50,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,6g), węglowodany 10,7g (w tym cukry 3,6g), błonnik 10,7g, białko 21,4g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 180,0kcal/755,7kJ, tłuszcze 15,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 1,0g), błonnik 3,2g, białko 6,4g, sól 0,0g

Dystrybutor: kraj pochodzenia surowca USA, zapakowana dla Targroch

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: