Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin Odtłuszczona mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

Sukrin

9120071080020

Nowy produkt

Niskotłuszczowa mąka migdałowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej mąki o wyjątkowo wysokiej zawartości białka i minimalnej ilości węglowodanów - zawiera 15 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka migdałowa Sukrin ma mniej kalorii niż mąka pszenna i niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa.

Więcej szczegółów

49,96 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 400g.; 12,49 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Główne nuty smakowe:

Bezglutenowa mąka migdałowa Sukrin powstaje w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia 80% tłuszczu z hiszpańskich migdałów. Dzięki niskiej temperaturze tłoczenia wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu zostaje zminimalizowana. Mąka migdałowa Sukrin ma niemal dwukrotnie mniej kalorii niż zwykła, nieodtłuszczona mąka migdałowa i zawiera aż 40% białka!

Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Zblendowanie kilku łyżek mąki migdałowej z wodą i syropem z agawy da w efekcie mleko migdałowe. Kiedy zmieszasz ją ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym stworzysz napój wyjątkowyo bogaty w substancje odżywcze.

Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się.

W porównaniu do mąki pszennej mąka migdałowa ma:

  • niemal 15 razy mniej węglowodanów,
  • ponad 5 razy więcej białka

Ze względu na swoje cenne składniki powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a swoje zdrowie i zrównoważone odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców, osób trenujących czy przestrzegających diety wysokobiałkowej / niskowęglowodanowej.

 

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 108.00  kcal 360.00  kcal
kJ 452.52  kJ 1,508.40  kJ
Tłuszcze, w tym 3.30  g 11.00  g
tłuszcze nasycone 0.30  g 1.00  g
Węglowodany, w tym 2.10  g 7.00  g
cukry 0.60  g 2.00  g
Błonnik 5.40  g 18.00  g
Białko 15.30  g 51.00  g
Sól 0.00  g 0.00  g

Napisz opinię

Sukrin Odtłuszczona mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

Sukrin Odtłuszczona mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

Niskotłuszczowa mąka migdałowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej mąki o wyjątkowo wysokiej zawartości białka i minimalnej ilości węglowodanów - zawiera 15 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka migdałowa Sukrin ma mniej kalorii niż mąka pszenna i niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa.



Sukrin 80% odtłuszczona mąka z hiszpańskich migdałów

Masaa netto: 400g

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 360,0kcal/1508,4kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 2,0g), błonnik 18,0g, białko 51,0g, sól 0,0g

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: