Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
  • Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
Kod produktu: 850013189083
Wholesome Yum

Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich

Data ważności: 26.01.2026Dostępny w magazynie

Drobniutka mąka migdałowa nieodtłuszczana, bielona, z łuskanych migdałów kalifornijskich. Doskonała jako baza bezglutenowych keto wypieków, ciast i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a także jako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.

78,65 zł netto

82,58 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 18.19zł/100g

Główny smak: Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wholesome Yum Super Fine Almond Flour mąka migdałowa nieodtłuszczana, drobniutka mąka migdałowa nieodtłuszczana, bielona, z łuskanych migdałów kalifornijskich. Doskonała jako baza bezglutenowych keto wypieków, ciast i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a także jako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.

Mąka migdałowa Wholesome Yum ma jasno kremową barwę i jest w specyfikacji producenta określona jako dust fine czyli drobnopylista, co doskonale oddaje jej konsystencję - jest delikatna, bardzo drobno zmielona, jak na pełnotłustą mąkę migdałową mało klejąca w swej podstawowej formie, dzięki czemu dobrze nadaje się do delikatnych wyrastających ciast i mas.

Szukasz smaku i tekstury w wypiekach z mąki migdałowej?

Blanszowana, drobnopylista maka migdałowa odżywczym zamiennikiem mąki o niskiej zawartości węglowodanów!

W Wholesome Yum Maya (założycielka) opracowuje każdy produkt, a jej standardy dotyczące smaku i konsystencji są niezwykle wysokie – a nie wszystkie marki mąki migdałowej są takie same. Jakość ma duży wpływ na to, jak wychodzą Twoje przepisy.

Wholesome Yum Super Fine Blanszowana mąka migdałowa ma najdrobniejsze zmielenie, dzięki czemu można uzyskać wilgotne wypieki, które mają delikatny miękisz, puszystą konsystencję i nie są ziarniste ani ziarniste.

Gruba mąka migdałowa, która nie została wystarczająco drobno zmielona – lub, co gorsza, taka ze skórką – może zepsuć desery lub pieczywo. Wypróbuj tę drobniutką mąkę migdałową przekonaj się o doskonałej konsystencji!

Nauka pieczenia z mąką migdałową jest łatwa, ponieważ w większości przepisów zastępuje ona w przybliżeniu 1:1 zwykłą mąkę. Czasami jednak przepis wymaga modyfikacji. Mąka migdałowa nie zawiera skrobi ani glutenu, jaką ma mąka pszenna, więc sama nie tworzy rozciągliwych ciast ani gumowatej konsystencji. Istnieją inne składniki, które można dodać do przepisów na mąkę migdałową, aby uzyskać efekt końcowy podobny do tego, który można uzyskać w przypadku zwykłej mąki.

Można jej użyć jako zamiennika w prawie każdym daniu, w którym używasz białej mąki…

  • Desery i słodycze – Dzięki delikatnej konsystencji blanszowana mąka migdałowa idealnie nadaje się do pieczenia takich przepisów, jak ciasta, babeczki, ciasteczka, naleśniki, ciasto i nie tylko. W przypadku przepisów wymagających struktury pomocne może być dodanie odrobiny gumy ksantanowej.
  • Wypieki na słono – użyj jej do pieczenia chleba, krakersów i nie tylko. Wypróbuj przepisy Mayi na miękki biały chleb keto, chleb o niskiej zawartości węglowodanów lub chrupiące krakersy z mąki migdałowej.
  • Panierowanie i smażenie – bardzo drobna mąka migdałowa stanowi doskonałą panierkę do kurczaka lub ryby. Można go upiec lub usmażyć!

W przypadku tylko jednego składnika sposób, w jaki wytwarzamy mąkę, jest tak samo ważny jak to, co się w niej znajduje. Najlepsza mąka migdałowa – jak Wholesome Yum – będzie zawierać bardzo drobno zmielone migdały o jednolitej konsystencji, aby uzyskać idealną konsystencję podczas pieczenia.

W przeciwieństwie do mączki migdałowej (nieblanszowanej mąki migdałowej), która jest mielona z nienaruszoną skórką, w naszej mące wykorzystujemy wyłącznie migdały blanszowane bez skórki. To mały szczegół, który robi ogromną różnicę w wypiekach.

Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu, a także zapewnia porcję nienasyconych kwasów tłuszczowych. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Mąka migdałowa charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bogata w białko - dzięki właściwej proporcji składników odżywczych, mąka migdałowa jest odpowiednia dla diabetyków, bo  ma niski indeks glikemiczny i dzięki temu nie podwyższa poziomu cukru we krwi. 

Czy mąka migdałowa i mielone migdały to to samo?

Niby tak, ale jednak nie. Zarówno migdały w całości, mielone migdały, mąka migdałowa i masło migdałowe to w 100% migdały, ale różnią się między sobą stopniem zmielenia. Całe migdały mają formę stałą, zmielone przybierają postać orzechowych okruszków, intensywniejsze mielenie zmienia okruszki w przypominającą mokry piasek sypką, półkleistą formę, a najdłuższe mielenie wytrąca z części stałej tłuszcz tworząc krem nazywany masłem migdałowym. W większości przepisów można zastąpić mąkę migdałową mielonymi migdałami, bez większego wpływu na smak, ale będzie to miało wpływ na konsystencję gotowego dania, w szczególności w przypadku ciast i  ciastek - ciastka upieczone z mąki migdałowej będą kruche w sposób zbliżony do ciastek maślanych wypiekanych na mące pszennej, a ciastka, w tym także spód do ciasta, upieczone z mielonych migdałów będą miały mniej jednorodną strukturę z tendencją do kruszenia się. Do ciast o charakterze biszkoptowym zamiast pełnotłustej mąki migdałowej lepiej sprawdzi się odtłuszczona mąka migdałowa.

Wartości Odżywcze

Porcja 14g

Wartości odżywcze w:
Porcja 14g
100g
Kalorie
80.00
571.43
kJ
335.20
2,394.29
Tłuszcze, w tym
7.00
50.00
tłuszcze nasycone
0.50
3.57
Węglowodany, w tym
2.00
14.29
cukry
0.50
3.57
Błonnik
1.00
7.14
Białko
3.00
21.43
Sól
0.00
0.00

Wholesome Yum Super Fine Almond Flour - drobna, blanszowana, nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich

Masa netto: 454g

Składniki: mąka migdałowa 100%

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 571,4kcal/2394,2kJ, tłuszcze 50,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,5g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 3,5g), błonnik 7,1g, białko 21,4g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 14g: wartość energetyczna 80,0kcal/335,2kJ, tłuszcze 7,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 0,5g), błonnik 1,0g, białko 3,0g, sól 0,0g

Dystrybutor: kraj pochodzenia surowca USA, wyprodukowano dla Wholesome Brands LLC, Maple Grove, MN 55311, Stany Zjednoczone

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.