Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Novelle Diabetic Fusilli IG 55 - makaron błonnikowy z czarną soczewicą, cynkiem i chromem, świderki
Novelle Diabetic Fusilli to wzbogacony o chrom pomagający utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi oraz cynk pomagający w prawidłowym metabolizmie węglowodanów makaron z czarnej soczewicy i gryki o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości błonnika.
Novelle Diabetic Fusilli jest idealny dla osób dbających o zdrowie, bo zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego i jest źródłem cynku i chromu, dzięki którym pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi:
- Cynk: przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów
- Chrom: pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
- Niski indeks glikemiczny: poniżej 55 (dla czasu gotowania 5 minut)
- Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100g makaronu gotowanego 5 minut
- Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100g makaronu gotowanego 5 minut
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Makaron Novelle Diabetic - makaron z czarnej soczewicy, pszenicy i gryki wzbogacony o cynk i chrom, o wysokiej zawartości błonnika
Masa netto: 250g
Składniki: mąka z soczewicy czarnej, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej, mielona łuska gryki, substancje wzbogacające: cynk, chrom
Alergeny: gluten pszenn, może zawierać jaja
Producent podaje w tabeli wartości odżywczych na opakowaniu wartość dla 100g ugotowanego makaronu - dla większej precyzji poniżej podajemy wyliczenia także dla suchego makaronu.
Wartości odżywcze w 100g ugotowanego makaronu (czas gotowania 5 minut): wartość energetyczna 173,0kcal/730,0kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 0,2g), błonnik 8,2g, białko 12,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 346,0kcal/1449,7kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 50,0g (w tym cukry 0,4g), błonnik 16,4g, białko 24,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 50g suchego makaronu: wartość energetyczna 173,0kcal/724,8kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 0,2g), błonnik 8,2g, białko 12,0g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Polsce przez Makarony Polskie S.A.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem
Przygotowanie: Odmierz porcję suchego makaronu (50g-60g/osobę). Zagotuj wodę w garnku, wrzuć makaron do gotującej się wody (proporcja 100g suchego makaronu na 1L wody). Gotuj 5 minut od ponownego zagotowania wody. Odcedź i od razu podawaj. Uwaga! Czas gotowania makaronu wpływa na jego indeks i ładunek glikemiczny, makaron gotowany dłużej będzie mieć wyższy indeks glikemiczny, a krócej - niższy.