Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
  • Novelle Fusilli 250g, drill pasta with black lentils, zinc and chrome
Kod produktu: 5900354039822

Novelle Diabetic Fusilli IG 55 - makaron błonnikowy z czarną soczewicą, cynkiem i chromem, świderki

Data ważności: 15.06.2024Dostępny w magazynie

Wzbogacony o chrom pomagający utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi oraz cynk pomagający w prawidłowym metabolizmie węglowodanów makaron z czarnej soczewicy i gryki o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości błonnika.

9,35 zł netto

9,35 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 3.74zł/100g

  

Novelle Diabetic Fusilli to wzbogacony o chrom pomagający utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi oraz cynk pomagający w prawidłowym metabolizmie węglowodanów makaron z czarnej soczewicy i gryki o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości błonnika.

Novelle Diabetic Fusilli jest idealny dla osób dbających o zdrowie, bo zawiera wysoką zawartość naturalnie występującego błonnika pokarmowego i jest źródłem cynku i chromu, dzięki którym pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi:

  • Cynk: przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów
  • Chrom: pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi
  • Niski indeks glikemiczny: poniżej 55 (dla czasu gotowania 5 minut)
  • Wymienniki węglowodanowe: 2,5 WW dla 100g makaronu gotowanego 5 minut
  • Wymienniki białkowo-tłuszczowe: 0,55 WBT dla 100g makaronu gotowanego 5 minut

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
173.00
346.00
kJ
724.87
1,449.74
Tłuszcze, w tym
0.90
1.80
tłuszcze nasycone
0.20
0.40
Węglowodany, w tym
25.00
50.00
cukry
0.20
0.40
Błonnik
8.20
16.40
Białko
12.00
24.00
Sól
0.01
0.02

Makaron Novelle Diabetic - makaron z czarnej soczewicy, pszenicy i gryki wzbogacony o cynk i chrom, o wysokiej zawartości błonnika

Masa netto: 250g

Składnikimąka z soczewicy czarnej, mąka pełnoziarnista z pszenicy twardej, mielona łuska gryki, substancje wzbogacające: cynk, chrom

Alergeny: gluten pszenn, może zawierać jaja

Producent podaje w tabeli wartości odżywczych na opakowaniu wartość dla 100g ugotowanego makaronu - dla większej precyzji poniżej podajemy wyliczenia także dla suchego makaronu.

Wartości odżywcze w 100g ugotowanego makaronu (czas gotowania 5 minut): wartość energetyczna 173,0kcal/730,0kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 0,2g), błonnik 8,2g, białko 12,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 346,0kcal/1449,7kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 50,0g (w tym cukry 0,4g), błonnik 16,4g, białko 24,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 50g suchego makaronu: wartość energetyczna 173,0kcal/724,8kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 0,2g), błonnik 8,2g, białko 12,0g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Polsce przez Makarony Polskie S.A.

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

Przygotowanie: Odmierz porcję suchego makaronu (50g-60g/osobę). Zagotuj wodę w garnku, wrzuć makaron do gotującej się wody (proporcja 100g suchego makaronu na 1L wody). Gotuj 5 minut od ponownego zagotowania wody.  Odcedź i od razu podawaj. Uwaga! Czas gotowania makaronu wpływa na jego indeks i ładunek glikemiczny, makaron gotowany dłużej będzie mieć wyższy indeks glikemiczny, a krócej - niższy.