Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Atkins makaron penne niskowęglowodanowy, 50% białka

Atkins

a25060074628611

Nowy produkt

Atkins Italian penne to oryginalny włoski makaron niskowęglowodanowy, który zawiera aż o 70% mniej węglowodanów, niż tradycyjny makaron. Porcja makaronu Atkins zawiera tylko 10g węglowodanów, a przy tym aż 25g białka i prawie 7g błonnika.

Więcej szczegółów

14,45 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 250g.; 5,78 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Atkins makaron penne niskowęglowodanowy

Od dzisiaj nie musisz wykluczać makaronu ze swojej diety! Dzięki makaronowi, który ma o 70% mniej węglowodanów niż tradycyjny makaron, możesz przygotowywać pyszne i pełnowartościowe dania, nie musząc martwić się o węglowodany. Makaron penne niskowęglowodanowy został stworzony z myślą o osobach będących na diecie i prowadzących zdrowy tryb życia – zmieniając zwykły makaron na penne Atkins ponownie możesz cieszyć się daniami z makaronem!

Niskowęglowodanowy makaron penne Atkins jest wytwarzany we Włoszech, z lokalnych składników: większość mąki pszenicznej zastąpiono bogatym w błonnik owsem oraz białkiem z durum i grochu, co pozwoliło stworzyć pyszny makaron, który ma aż 70% mniej węglowodanów, niż ten tradycyjny.

Dzięki optymalnie dobranym składnikom makaron Atkins zachowuje smak i konsystencję tradycyjnego makaronu. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że uczucie sytości pozostaje na dłużej, a ograniczenie szybko przyswajalnych węglowodanów zapobiega skokom cukru we krwi i pozwala uniknąć napadów głodu.

Wprowadzenie makaronu niskowęglowodanowego do diety pozwala uniknąć efektu „jo-jo”, a zawarty w produkcie błonnik pozytywnie wpływa na na zdrowie przewodu pokarmowego oraz sprzyja utrzymaniu zdrowej wagi i sylwetki.

Najważniejsze cechy makaronu niskowęglowodanowego Atkins:

  • obniżona zawartość węglowodanów
  • wysoka zawartość błonnika
  • smak tradycyjnego makaronu
Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 98.70  kcal 329.00  kcal
kJ 413.55  kJ 1,378.51  kJ
Tłuszcze, w tym 0.63  g 2.10  g
tłuszcze nasycone 0.16  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 6.90  g 23.00  g
cukry 0.60  g 2.00  g
poliole
skrobie 3.00  g 10.00  g
Białko 15.00  g 50.00  g
Błonnik 3.90  g 13.00  g
Erytrytol
Sód 6.00  mg 20.00  mg
(ekwiwalent soli) 15.00  mg 50.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Atkins - 70% les carbs Italian penne pasta - włoski makaron penne o obniżonej zawartości węglowodanów*

Zawiera o 70% mniej węglowodanów na 100g niż przeciętny makaron.

Masa netto: 0,25 kg

Składniki: gluten pszenny, błonnik owsiany, pszenica durum, białko grochu, albumina (białko jaja kurzego).

Alergeny: pszenica, owies, jaja;

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1389kJ / 329kcal, 2,1g tłuszczu (w tym 1,6g tłuszcze nasycone), węglowodany 23g (w tym cukry 2g, skrobie 10g), białko 50g, błonnik 13g, sól 50mg

Producent:  Wyprodukowano we Włoszech dla Atkins Nutritionals, 5 Ulster Street, Mount Maunganui 3116, Nowa Zelandia

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Czas gotowania: gotować do miękkości, 15 minut w dużej ilości osolonej wody

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: