Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Ciao Carb Makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka Spaghetti 0,5kg

Ciao Carb

ciao_2_luz_spagh

Nowy produkt

Nowe opakowanie z dozownikiem! Niskokaloryczny makaron (30% kcal mniej niż zwykły makaron), niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika (aż 30g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub niskoglikemiczną.

Więcej szczegółów

21,62 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 500g.; 4,32 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Nowość! Opakowanie dozujące porcję 50g makaronu!

Linia produktów CiaoCarb Nutriwell została stworzona zmyślą o osobach, które chcą włączyć do  swojej diety więcej białka wyeliminować znaczącą część węglowodanów a jednocześnie ograniczyć kaloryczność posiłków zachowując ich smak. W ten sposób powstały makarony CiaoCarb Nutriwell - niskokaloryczne, niskowęglowodanowe, o zwiększonej zawartości białka i błonnika.

Niskokaloryczne dania z makaronu to optymalne uzupełnienie diety gwarantujące sytość przy obniżonej kaloryczności. Tajemnica makaronów Nutriwell tkwi w połączeniu tradycyjnej włoskiej receptury makaronu z psyllium - naturalnym błonnikiem roślinnym maksymalizującym uczucie sytości, ograniczającym wchłanianie węglowodanów, wspomagającym pracę układu trawiennego i zmniejszającym wahania poziomu cukru we krwi, dzięki czemu zapobiega napadom 'wilczego głodu'.

Najważniejsze informacje o niskowęglowodanowym makaronie Nutriwell:

  • jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),
  • jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
  • ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
  • ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
  • doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron
  • zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

 Niskokaloryczne dania z makaronu Nutriwell SPaghetti

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 86.70  kcal 289.00  kcal
kJ 363.27  kJ 1,210.91  kJ
Tłuszcze, w tym 0.30  g 1.00  g
tłuszcze nasycone 0.09  g 0.30  g
Węglowodany, w tym 7.50  g 25.00  g
cukry 0.30  g 1.00  g
Białko 9.00  g 30.00  g
Sól 0.41  g 1.35  g
Oceń 
02-07-2020

klasyczny makaron

Polecam, w smaku niczym nie różni się od zwykłego makaronu

    Oceń 
    02-09-2019

    Uwielbiam ten makaron!

    Ratuje życie na ketozie :) powiedzmy sobie szczerze makaron konjak nie każdemu smakuje ( jak dla mnie jest nie do zjedzenia) makaron z cukinii to też nie to samo, a dzięki temu makaronowi mogę zjeść raz na jakiś czas moje ulubione carbonara :) Polecam - jeśli produkt będzie dostępny napewno jeszcze zamówię szczególnie że opakowanie wychodzi ekonomicznie.

      Oceń 
      21-08-2019

      Pyszny zamiennik!!

      Moja przygoda z guiltfree zaczęła się właśnie od tego makaronu!I mimo że już kilka lat minęło,nadal do niego powracam!!Nie różni się niczym w smaku od zwykłego makaronu,a jednak kaloryczność i ilość węglowodanów jest mocno zredukowana.Świetny na diecie gdy liczymy makro!!

        Napisz swoją opinię!

        Napisz opinię

        Ciao Carb Makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka Spaghetti 0,5kg

        Ciao Carb Makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka Spaghetti 0,5kg

        Nowe opakowanie z dozownikiem! Niskokaloryczny makaron (30% kcal mniej niż zwykły makaron), niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika (aż 30g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub niskoglikemiczną.



        Spaghetti preparazione alimentare a basso contenuto di carboirati - Makaron niskowęglowodanowy Spaghetti

        Masa netto: 500g

        Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, białko pszenne (gluten), błonnik akacjowy, białko jaja w proszku (jaja), białko sojowe, stabilizator: guma guar E412, psyllium.

        Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

        Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1209kJ / 229kcal, tłuszcze 1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g), węglowodany 25g (w tym cukry 1g), błonnik 30g, białko 30g, sól 1,35g

        Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

        Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

        Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

        Czas gotowania: 10 minut w dużej ilości osolonej wody

        Polecane produkty

        Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: