Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Ciao Carb Makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka Pióra Penne

Ciao Carb

a48023331041568

Nowy produkt

Niskokaloryczny (30% kcal mniej niż zwykły makaron), niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika ( 30g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub niskoglikemiczną.

Więcej szczegółów

9,49 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 250g.; 3,80 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Linia produktów CiaoCarb Nutriwell została stworzona zmyślą o osobach, które chcą włączyć do  swojej diety więcej białka wyeliminować znaczącą część węglowodanów a jednocześnie ograniczyć kaloryczność posiłków zachowując ich smak. 

W ten sposób powstały makarony CiaoCarb Nutriwell - niskokaloryczne, niskowęglowodanowe, o zwiększonej zawartości białka i błonnika.

Tajemnica makaronów Nutriwell tkwi w połączeniu tradycyjnej włoskiej receptury makaronu z psyllium - naturalnym błonnikiem roślinnym maksymalizującym uczucie sytości, ograniczającym wchłanianie węglowodanów, wspomagającym pracę układu trawiennego i zmniejszającym wahania poziomu cukru we krwi, dzięki czemu zapobiega napadom 'wilczego głodu'.

Makaron Nutriwell:

- jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),

- jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.

- ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)

- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie

- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron

- zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałm smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

 

Wybierz swój makaron!

ryż proteinowy porównanie.jpg

 

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 86.70  kcal 289.00  kcal
kJ 363.27  kJ 1,210.91  kJ
Tłuszcze, w tym 0.30  g 1.00  g
tłuszcze nasycone 0.09  g 0.30  g
Węglowodany, w tym 7.50  g 25.00  g
cukry 0.30  g 1.00  g
Białko 9.00  g 30.00  g
Sól 0.41  g 1.35  g

Napisz opinię



Penne preparazione alimentare a basso contenuto di carboirati - Makaron niskowęglowodanowy Pióra

Masa netto 250g 

Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, białko pszenne (gluten), błonnik akacjowy, białko jaja w proszku (jaja), białko sojowe, stabilizator: guma guar E412, psyllium.

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1209kJ / 229kcal, tłuszcze 1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g), węglowodany 25g (w tym cukry 1g), błonnik 30g, białko 30g, sól 1,35g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 10 minut w dużej ilości osolonej wody

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: