• Obecnie brak na stanie
Ultra Low Carb Protopasta Fusilli Prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico - High Protein Ultra Low Protein Carboh
  • Ultra Low Carb Protopasta Fusilli Prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico - High Protein Ultra Low Protein Carboh
  • Ultra Low Carb Protopasta Fusilli Prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico - High Protein Ultra Low Protein Carboh
  • Ultra Low Carb Protopasta Fusilli Prepared with alimentare ad elevato contenuto proteico - High Protein Ultra Low Protein Carboh
Kod produktu: ciao_1_szasz_swid
Ciao Carb

Ciao Carb ProtoPasta, Fusilli - makaron akaron proteinowy 60% białka w saszetkach, Świderki

Obecnie brak na stanie

Nowość! Każda porcja w osobnej saszetce! Wysokoproteinowy (60g białka/100g makaronu), niskowęglowodanowy 14,2g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika (8g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto Protopasta od CiaoCarb czyli makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną.

15,44 zł netto

15,44 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 6.18zł/100g

  

Nowość! Porcje 50g pakowane w indywidualne saszetki! Dzięki temu nie musisz używać wagi aby odmierzyć właściwą ilość a przechowywanie jest proste i higieniczne.

Ciao Carb! [po włosku: "Żegnajcie węglowodany!"] to nazwa a zarazem motto włoskiego twócy wysokobiałkowych makaronów. Nic dziwnego, że to właśnie Włosi postanowili wyjść na przeciw oczekiwaniom wielbicieli makaronu i stworzyć produkt, który smakuje jak makaron, wygląda jak makaron i ma konsystencję makaronu, ale zamiast z mąki, wyrabiany jest z mieszanki proteinowej, dzięki czemu:

- jest niskowęglowodanowy (tylko 14g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.

- jest wysokoproteinowy (aż 60g białka!),

- ma wysoką zawartość błonnika (8g - ponad dwa razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)

- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie

- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałm smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

 

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
340.00
kJ
711.50
1,423.00
Tłuszcze, w tym
1.50
3.00
tłuszcze nasycone
0.27
0.54
Węglowodany, w tym
7.10
14.20
cukry
0.50
1.00
Błonnik
4.00
8.00
Białko
30.00
60.00
Sól
0.28
0.55

Ultra Low Carb Protopasta Fusilli preparazione alimentare ad elevato contenuto proteico - Makaron wysokoproteinowy ultraniskowęglowodanowy Świderki

Masa netto: 250g (5 x 50g)

Składniki: białko pszenne (GLUTEN), mąka pszenna (GLUTEN), izolat białka SOJOwego, białko JAJA kurzego (5%), białko serwatkowe (MLEKO), białko grochu, błonnik pszenny (GLUTEN), stabilizator: guma guar E412

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 340,0kcal/1424,6kJ, tłuszcze 3,0mg (w tym tłuszcze nasycone 0,5mg), węglowodany 14,2mg (w tym cukry 1,0mg), białko 60,0mg, błonnik 8,0mg, sód 220,0mg, (ekwiwalent soli) 550,0mg

Wartości odżywcze w 50g: wartość energetyczna 170,0kcal/712,3kJ, tłuszcze 1,5mg (w tym tłuszcze nasycone 0,2mg), węglowodany 7,1mg (w tym cukry 0,5mg), białko 30,0mg, błonnik 4,0mg, sód 110,0mg, (ekwiwalent soli) 275,0mg

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody