Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki, bezglutenowy, wysokobiałkowy

Pozostali Producenci

5901902002053

Nowy produkt

Jednoskładnikowy, naturalnie wysokobiałkowy makaron w kształcie świderków z certyfikowanego ekologicznego zielonego groszku, doskonale sprawdza= się w połączeniu z warzywami i gęstym sosem - pesto lub bolognese.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

8,13 pln

-8.8561%

7,41 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 2,96 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Nowość - makaron produkowany z organicznego zielonego groszku. Czysty skład - makaron to tylko mąka groszkowa, bez żadnych dodatkowych składników, bez substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy, zagęstników czy aromatów. 

Makaron groszkowy Bartolini  jest naturalnie bogaty w białko, ma niską zawartość prostych węglowodanów. W porównaniu do tradycyjnego makaronu proteinowy makaron Bartolini  charakteryzuje 3 razy wyższa zawartość białka.

Makaron groszkowy dzięki wysokie zawartości białka i błonnika jest sycąca, a przy tym bogaty w mikroelementy: 100g ugotowanego makaronu pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na żelazo i fosfor, 28% zapotrzebowania na kwas foliowy i 18% zapotrzebowania na tiaminę.

Makaron Bartolini  jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez 5-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych potraw. 

Najważniejsze informacje o makaronie groszkowym Bartolini :

  • bez glutenu w składnikach
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • tylko jeden składnik, zero dodatków
  • wysoka zawartość białka
  • źródło błonnika 
  • z certyfikowanych ekologicznych upraw
  • produkowany w Polsce
Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 172.50  kcal 345.00  kcal
kJ 722.78  kJ 1,445.55  kJ
Tłuszcze, w tym 0.90  g 1.80  g
tłuszcze nasycone 0.25  g 0.50  g
Węglowodany, w tym 27.50  g 55.00  g
cukry 3.30  g 6.60  g
Błonnik 4.50  g 9.00  g
Białko 11.00  g 22.00  g
Sól 0.01  g 0.01  g

Napisz opinię



Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki

Masa netto: 250g

Składniki: ekologiczna mąka z zielonego groszku

Alergeny: może zawierać jaja i gluten

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1337kJ / 319kcal, tłuszcze 5,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 13g (w tym cukry 13g), białko 44g, błonnik 22g, sól 0mg

Producent:  Wyprodukowano w UE przez PPH Tabit Sp. z o.o.

Przygotowanie: Zalać makaron wrzącą wodą (100g suchego makaronu na 1L wody), gotować 5-8 minut

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: