Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki, bezglutenowy, wysokobiałkowy
Nowość - makaron produkowany z organicznego zielonego groszku. Czysty skład - makaron to tylko mąka groszkowa, bez żadnych dodatkowych składników, bez substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy, zagęstników czy aromatów.
Makaron groszkowy Bartolini jest naturalnie bogaty w białko, ma niską zawartość prostych węglowodanów. W porównaniu do tradycyjnego makaronu proteinowy makaron Bartolini charakteryzuje 3 razy wyższa zawartość białka.
Makaron groszkowy dzięki wysokie zawartości białka i błonnika jest sycąca, a przy tym bogaty w mikroelementy: 100g ugotowanego makaronu pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na żelazo i fosfor, 28% zapotrzebowania na kwas foliowy i 18% zapotrzebowania na tiaminę.
Makaron Bartolini jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez 5-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych potraw.
Najważniejsze informacje o makaronie groszkowym Bartolini :
- bez glutenu w składnikach
- odpowiedni dla wegan i wegetarian
- tylko jeden składnik, zero dodatków
- wysoka zawartość białka
- źródło błonnika
- z certyfikowanych ekologicznych upraw
- produkowany w Polsce
Wartości Odżywcze
Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki
Masa netto: 250g
Składniki: ekologiczna mąka z zielonego groszku
Alergeny: może zawierać jaja i gluten
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 345,0kcal/1445,5kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 55,0g (w tym cukry 6,6g), błonnik 9,0g, białko 22,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 50g: wartość energetyczna 172,5kcal/722,7kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 27,5g (w tym cukry 3,3g), błonnik 4,5g, białko 11,0g, sól 0,0g
Producent: Wyprodukowano w UE przez PPH Tabit Sp. z o.o.
Przygotowanie: Zalać makaron wrzącą wodą (100g suchego makaronu na 1L wody), gotować 5-8 minut