Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
  • Bartolini BIO pasta made of green peas, fussili
Kod produktu: 5901902002053

Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki, bezglutenowy, wysokobiałkowy

Data ważności: 31.01.2027Ostatnie sztuki w magazynie

Jednoskładnikowy, naturalnie wysokobiałkowy makaron w kształcie świderków z certyfikowanego ekologicznego zielonego groszku, doskonale sprawdza= się w połączeniu z warzywami i gęstym sosem - pesto lub bolognese.

8,28 zł netto

8,28 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 3.31zł/100g

  

Nowość - makaron produkowany z organicznego zielonego groszku. Czysty skład - makaron to tylko mąka groszkowa, bez żadnych dodatkowych składników, bez substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy, zagęstników czy aromatów. 

Makaron groszkowy Bartolini  jest naturalnie bogaty w białko, ma niską zawartość prostych węglowodanów. W porównaniu do tradycyjnego makaronu proteinowy makaron Bartolini  charakteryzuje 3 razy wyższa zawartość białka.

Makaron groszkowy dzięki wysokie zawartości białka i błonnika jest sycąca, a przy tym bogaty w mikroelementy: 100g ugotowanego makaronu pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na żelazo i fosfor, 28% zapotrzebowania na kwas foliowy i 18% zapotrzebowania na tiaminę.

Makaron Bartolini  jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez 5-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych potraw. 

Najważniejsze informacje o makaronie groszkowym Bartolini :

  • bez glutenu w składnikach
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • tylko jeden składnik, zero dodatków
  • wysoka zawartość białka
  • źródło błonnika 
  • z certyfikowanych ekologicznych upraw
  • produkowany w Polsce

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
172.50
345.00
kJ
722.78
1,445.55
Tłuszcze, w tym
0.90
1.80
tłuszcze nasycone
0.25
0.50
Węglowodany, w tym
27.50
55.00
cukry
3.30
6.60
Błonnik
4.50
9.00
Białko
11.00
22.00
Sól
0.01
0.01

Bartolini BIO makaron z groszku zielonego, świderki

Masa netto: 250g

Składniki: ekologiczna mąka z zielonego groszku

Alergeny: może zawierać jaja i gluten

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 345,0kcal/1445,5kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 55,0g (w tym cukry 6,6g), błonnik 9,0g, białko 22,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 50g: wartość energetyczna 172,5kcal/722,7kJ, tłuszcze 0,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,2g), węglowodany 27,5g (w tym cukry 3,3g), błonnik 4,5g, białko 11,0g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano w UE przez PPH Tabit Sp. z o.o.

Przygotowanie: Zalać makaron wrzącą wodą (100g suchego makaronu na 1L wody), gotować 5-8 minut