• Obecnie brak na stanie
Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
  • Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle
Kod produktu: 8713576002874
Terrasana

Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle - organiczny makaron konjac bez kalorii, wstążki

Obecnie brak na stanie

Makaron konjac jest zaliczany do produktów zero kalorii (ma 9kcal w 100g). Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru ani soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac jest znany w azjatyckiej kuchni od wieków. Makaron nie ma własnego smaku, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i sosów. Odpowiedni dla wegan.

12,59 zł netto

12,59 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.04zł/100g

  

Makaron shirataki Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle, nie zawiera tłuszczu, cukru, węglowodanów ani kalorii - jego kaloryczność jest pomijalna i wynosi 9kcal w 100g makaronu, co sprawia, że jest idealną bazą posiłków w czasie intensywnych diet redukcyjnych.

Makaron shirataki w kształcie wstążek tagliatelle Terrasana jest wytwarzany z organicznej mąki konnyaku.

Zastępując zwykły makaron lub ryż makaronem shirataki w jednym posiłku oszczędzasz około 300kcal - to idealny sposób na ograniczenie kalorii, a dodatkowo bogaty w błonnik makaron shirataki na długo zaspokaja uczucie sytości - błonnik pęcznieje w żołądku i dzięki temu ogranicza apetyt. Taka oszczędność kalorii może przełożyć się na utratę wagi około 0,5kg na tydzień (w zależności od masy ciała i ilości spożywanych kalorii) bez dokonywania jakichkolwiek innych zmian w diecie.

Makaron konjak można łączyć z dowolnymi sosami, pasuje zarówno do ciepłych jak i zimnych dań. 

Najważniejsze informacje o makaronie konjak shirataki Terrasana:

  • 100% naturalny produkt pochodzenia roślinnego
  • organiczny
  • bezglutenowy
  • nie zawiera pszenicy
  • niski indeks glikemiczny IG
  • źródło błonnika rozpuszczalnego
  • bez cukru, skrobi, białka
  • niemal bez kalorii
  • bezzapachowy, bezsmakowy makaron łatwo wchłania smak i aromat potraw, do których się go dodaje
  • łatwy i szybki w przygotowaniu, nie wymaga obróbki termicznej a jedynie podgrzania
  • odpowiedni dla wegan, diabetyków, osób z alergiami pokarmowymi (gluten, soja)

Makaron shirataki Terrasana jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika (aż 9g w porcji 200g) i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagi.

Sposób przygotowania makaronu shirataki Terrasana:

  • Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy
  • Sposób przygotowania II: Gotować ok. 3-5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                        
  • Sposób przygotowania III: Smażyć przez 3-5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

Wartości Odżywcze

Porcja 125g

Wartości odżywcze w:
Porcja 125g
100g
Kalorie
12.50
10.00
kJ
52.50
42.00
Tłuszcze, w tym
0.13
0.10
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
1.50
1.20
cukry
0.25
0.20
Błonnik
3.50
2.80
Białko
0.13
0.10
Sól
0.00
0.00

Terrasana Konjak Noodle Tagliatelle - organiczny bezglutenowy niskowęglowodanowy makaron konjac 

Masa netto: 330g, 250g masa odcieku bez zalewy

Składniki: woda, organiczna mąka konjac (3%), stabilizator E526, kwas cytrynowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 10,0kcal/42,0kJ, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 1,2g (w tym cukry 0,2g), błonnik 2,8g, białko 0,1g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 125g: wartość energetyczna 12,5kcal/52,5kJ, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 1,5g (w tym cukry 0,2g), błonnik 3,5g, białko 0,1g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Chinach dla TerraSana Natuurvoeding BV Postbus 70NL-2450 AB Leimuiden, Holandia

Przechowywanie: Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie oryginalnej lub świeżej wodzie, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 3 dni od otwarcia. Nie zamrażać

Uwaga: gotowanie makaronu nie zmienia jego konsystencji. Z tego powodu, jeśli tego potrzebujesz, możesz go ugotować przez czas niezbędny do przygotowania przepisu.

Ostrzeżenie: Nie należy podawać makaronu małym dzieciom i osobom z zaburzeniami przełykania.