Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

MyProtein makaron shirataki Lasagne

My Protein

786

Nowy produkt

Nietypowy kształt makaronu shirataki lasagne. Całkowicie naturalny, bezglutenowy makaron konjac jest najmniej kalorycznym makaronem, zawiera tylko 7kcal w 100g a dzięki wysokiej zawartości błonnika daje bardzo duże uczucie sytości.

Więcej szczegółów

5,59 pln

-28.6225%

3,99 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 100g.; 3,99 pln/100g

Nie ma punktów za ten produkt.


Makaron shirataki MyProtein Lasagne jest idealny dla osób restrykcyjnie ograniczających węglowodany. W przeciwieństwie do zwykłego makaronu, makaron shirataki nie zawiera ani grama cukru i mniej niż 0,1g tłuszczu. Jedna porcja makaronu shirataki zawiera zaledwie 7kcal, a dzięki temu, że makaron składa się praktycznie z samego błonnika, mocno pęcznieje w żołądku i daje na długo uczucie sytości i najedzenia.

Makaron shirataki to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą schudnąć, nie wprowadzając drastycznych zmian w swojej diecie - zastąpienie zwykłego makaronu, ryżu lub ziemniaków w tylko jednym posiłku dziennie makaronem shirataki daje oszczędność 350kcal dziennie, co prowadzi do deficytu kalorycznego umożliwiającego regularne tracenie około 0,5kg wagi tygodniowo bez zmiany pozostałych nawyków żywieniowych.

Makaron shirataki jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy go opłukać, następnie gotować przez 1 minutę w kuchence mikrofalowej lub 2-3 minuty na patelni i połączyć z ulubionym sosem, sałatka lub innym daniem. 

 

Makaron Konjac MyProtein jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika glukomannanu. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika (aż 12g w porcji 250g) i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagiGlukomannan, błonnik z rośliny konjaku, z któreog powstaje makaron shirataki, jest cenionym składnikiem w restrykcyjnych dietach ukierunkowanych na szybką utratę wagi - pozytywne efekty obserwuje się przy przyjmowaniu 3g glukomannanu (konjak) dziennie,w 3 porcjach po 1g każda. Każdej porcji glukomannanu (np. w postaci makaronu shirataki) powinno towarzyszyć wypijanie 1-2 szklanek wody przed lub w trakcie posiłku.

Makaron znajduje się w opakowaniu wypełnionym półprzezroczystym płynem będącym roztworem wodorotlenku wapnia - nie jest to konserwant lecz stabilizator, dzięki którmu makaron zachowuje swój kształt. Po otwarciu opakowania można poczuć charakterystyczny zapach skrobi, przez niektórych kojarzony z zapachem ryby, ten zapach znika całkowicie po przelaniu makaronu bieżącą wodą przed przygotowaniem.

Sposób użycia makaronu shirataki lasagne:

+ osączyć makaron 
+ przelać makaron zimną wodą 
+ podgrzac na patelni przez 2-3 minuty lub w kuchence mikroflaowej przez maksymalnie 1 minutę - wystarczy podgrzać, makaronu konjak nie trzeba gotować

+ dodać do sosu, mięsa lub sałatki

 

MyProtein lasagne pasta made from konjac flour - Makaron shirataki w kształcie lasagne

Waga: 145g; waga produktu po odcedzeniu zalewy 100g

Skład: mąka konjac (3,6%), stabilizator E526

Wartości odżywcze na 100g: 30kJ / 7kcal, <0,1g tłuszcze, <0,1g węglowodany (w tym <0,1g cukry), <0,1g białka, 3,5g błonnika, <0,1g sodu

Producent: wyprodukowano w Chinach dla The Hut Group, Wielka Brytania

PrzechowywaniePo otwarciu trzymać w lodówce w zalewie oryginalnej lub świeżej wodzie, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 2 dni od otwarcia.

Nie należy podawać makaronu małym dzieciom i osobom z zaburzeniami przełykania.

 

Napisz opinię



Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: