Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Skinny Noodle - Makaron Shirataki Fettucine - 6,4kcal

Skinny Noodle

9

Nowy produkt

Skinny Noodle są niskokaloryczne zawieraja tylko 6.4 kcal w 100 g. produktu, jest pozbawiony tłuszczu, cukru, glutenu, soi i jajek, może więc być spożywany przez alergików, wegan i wegetarian.

Więcej szczegółów

8,97 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 200g.; 4,48 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Makaron konjak/shirataki typu fettucine

Makaron bez kalorii pochodzący z Azji w ostatnich latach zdobył popularność w Europie i stał się ulubionym produktem osób przestrzegających diety nieskokalorycznej.  Jest to tradycyjny produkt z Japonii, wytwarzany jest z korzeni rośliny konjac, rosnącej w Japonii i Chinach.

Makaron Shirataki można łączyć z dowolnymi sosami, pasuje zarówno do ciepłych jak i zimnych dań. Shirataki o przyrządzeniu nie ma swojego smaku ani zapachu, znakomicie przyjmuje smak potraw, z którymi się go łączy.

Nie ma żadnych ograniczeń w jedzeniu  Makaronu Shirataki - mogą go jeść zarówno dzieci, jak i dorośli, jest produktem bezglutenowym.

Makaron Shirataki nie ma węglowodanów ani tłuszczu, praktycznie rzecz biorąc nie ma kalorii (jedyne kalorie pochodzą z błonnika, ok. 10kcal/porcję - są to kalorie nieprzyswajalne, wydalane z organizmu).  Shirataki gwarantuje uczucie sytości po posiłku, nie dostarczając przy tym żadnych kalorii!

Makaron Shirataki jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z makaronem Shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagi. Jednocześnie Makaron Shirataki gwarantuje uczucie pełności, dzięki czemu będąc na diecie możesz jeść mniej kalorii i nie odczuwać głodu.

Sposób użycia

  • osączyć makaron
  • przelać makaron zimną wodą, zalać zimną wodą i pozostawić na około minutę (to pozwoli usunąć charakterystyczny zapach, właściwy dla wszystkich makaronów konjak)
  • dodaj do sosu, mięsa czy innego dania (stosuj wszędzie tam, gdziezwykle stosujesz 'normalny' makaron) pod sam koniec gotowania, tak, aby makaron miał pożądaną przez Ciebie temperaturę - nie trzeba go gotować
  • jedno opakowanie to porcja dla jednej lub dwóch osób

Porcja 100 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 6.40  kcal 6.40  kcal
kJ 27.20  kJ 27.20  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.50  g 0.50  g
cukry 0.47  g 0.50  g
poliole
skrobie
Białko 0.50  g 0.50  g
Błonnik 4.50  g 4.50  g
Erytrytol
Sód 3.30  mg 3.30  mg
(ekwiwalent soli) 8.30  mg 8.30  mg
Uwagi

Napisz opinię



Waga produktu po osączeniu 200g

Skład: mąka z korzenia konnyaku, woda, wodorotlenek wapnia

Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Przygotowanie: osączyć, przelać makaron zimną wodą, zalać świeżą wodą i pozostawić na około minutę (to pozwoli usunąć charakterystyczny zapach, właściwy dla wszystkich makaronów konjak), wymieszać z pozostałymi składnikami dania i ewentualnie podgrzać do pożądanej temperatury.

Wartości odżywcze na 100g: 6,4kcal, 0.5g białko, 0g tłuszcz, 0g cholesterol, 0,5g węglowodany, w tym 0.47g cukry, 4,5g błonnik, sód - 3.3mg

Dystrybutor: ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: