Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Promocja Skinny Noodle - Spaghetti - 6,4kcal

Skinny Noodle - Makaron Shirataki - Nitki Angel Hair - 6,4kcal

Skinny Noodle

9

Nowy produkt

Skinny Noodle są niskokaloryczne zawieraja tylko 6.4 kcal w 100 g. produktu, są pozbawionetłuszczu, cukru, glutenu, soi i jajek, więc ten makaron może być spożywany przez alergików, wegan i wegetarian.

Więcej szczegółów

9,90 pln

-11.0101%

8,81 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 200g.; 4,40 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Makaron konjak/shirataki typu spaghetti

Makaron bez kalorii pochodzący z Azji w ostatnich latach zdobył popularność w Europie i stał się ulubionym produktem osób przestrzegających diety nieskokalorycznej.  Jest to tradycyjny produkt z Japonii, wytwarzany jest z korzeni rośliny konjac, rosnącej w Japonii i Chinach.


Makaron Shirataki można łączyć z dowolnymi sosami, pasuje zarówno do ciepłych jak i zimnych dań. Shirataki po przyrządzeniu nie ma swojego smaku ani zapachu, znakomicie przyjmuje smak potraw, z którymi się go łączy.


Nie ma żadnych ograniczeń w jedzeniu  Makaronu Shirataki - mogą go jeść zarówno dzieci, jak i dorośli, jest produktem bezglutenowym.

Makaron Shirataki nie ma węglowodanów ani tłuszczu, praktycznie rzecz biorąc nie ma kalorii (jedyne kalorie pochodzą z błonnika, ok. 10kcal/porcję - są to kalorie nieprzyswajalne, wydalane z organizmu).  Shirataki gwarantuje uczucie sytości po posiłku, nie dostarczając przy tym żadnych kalorii!

 

Makaron Shirataki jest bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika. Zastąpienie tylko jednego posiłku dziennie posiłkiem z makaronem Shirataki skutkuje znaczącym zwiększeniem ilości dziennie spożywanego błonnika i ma ogromny wpływ na obniżenie przyjmowanych dziennie kalorii - jedno i drugie doskonale wpływa na obniżenie wagi. Jednocześnie Makaron Shirataki gwarantuje uczucie pełności, dzięki czemu będąc na diecie możesz jeść mniej kalorii i nie odczuwać głodu.

Sposób użycia

  • osączyć makaron
  • przelać makaron zimną wodą, zalać zimną wodą i pozostawić na około minutę (to pozwoli usunąć charakterystyczny zapach, właściwy dla wszystkich makaronów konjak)
  • dodaj do sosu, mięsa czy innego dania (stosuj wszędzie tam, gdziezwykle stosujesz 'normalny' makaron) pod sam koniec gotowania, tak, aby makaron miał pożądaną przez Ciebie temperaturę - nie trzeba go gotować
  • jedno opakowanie to porcja dla jednej lub dwóch osób

 

Porcja 100 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 6.40  kcal 6.40  kcal
kJ 27.20  kJ 27.20  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.50  g 0.50  g
cukry 0.47  g 0.50  g
poliole
skrobie
Białko 0.50  g 0.50  g
Błonnik 4.50  g 4.50  g
Erytrytol
Sód 3.30  mg 3.30  mg
(ekwiwalent soli) 8.30  mg 8.30  mg
Uwagi
Oceń 
04-03-2017

są ok

Skinny noodles używam od dawna. To chyba pierwszy makaron shirataki który jadłam. Teraz pojawiło sie wiele podobnych, wszystkie smakują mniej więcej tak samo. Ja jestem wierna skinny noodles bo byli pierwsi. Czasem używam tacki do jedzenia na niej obiadu :) Angel Hair to mój ulubiony kształt - takie cienkie nitki.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Waga produktu po osączeniu 200g.

Skład: mąka z korzenia konnyaku, woda, wodorotlenek wapnia

Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Przygotowanie: osączyć, przelać makaron zimną wodą, zalać świeżą wodą i pozostawić na około minutę (to pozwoli usunąć charakterystyczny zapach, właściwy dla wszystkich makaronów konjak), wymieszać z pozostałymi składnikami dania i ewentualnie podgrzać do pożądanej temperatury.

Wartości odżywcze na 100g: 6,4kcal, 0.5g białko, 0g tłuszcz, 0g cholesterol, 0,5g węglowodany, w tym 0.47g cukry, 4,5g błonnik, sód - 3.3mg

Dystrybutor: ActivePol Dagmara Boczkowska, Budowlanych 11, 68-200 Żary

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: