Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Nowość CA Shirataki Makaron Konjac 400g

CA Shirataki Makaron Konjac 400g, Udon, tylko 9kcal

Shirataki CA

a56922163618257

Nowy produkt

Oryginalny azjatycki makaron shirataki w kształcie udon. Niskokaloryczny, ma tylko 9kcal w 100g, całe opakowanie stanowi alternatywną dla tradycyjnych węglowodanów w rodzaju makaronu czy ryżu bazę posiłku dla osoby dorosłej i ma mniej niż 20kcal.

Więcej szczegółów

7,48 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 200g.; 3,74 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Niskokaloryczny makaron konjak shirataki z w kształcie udon. 

Idealny do zup, sałatek i dań typu stir fry.

Jeśli na diecie twoją największą bolączką jest mała objętość posiłków, shirataki jest rozwiązaniem właśnie dla takich osób jak ty. Bynajmniej w używaniu shirataki nie chodzi o to, żeby makaron zero kcal połączyć z sosem zero kalorii - to droga donikąd, nie da satysfakcji z posiłku ani uczucia sytości i równie dobrze można wypić butelkę wody mineralnej ;) Z naszych osobistych doświadczeń wynika,że shirataki najlepiej sprawdza się jako baza do dań z sosem warzywnym i chudym mięsem - np. spaghetti z dużą ilością sosu pomidorowego z chudą wołowiną albo pesto (może być odtłuszczone albo awokadowe) z dodatkiem piersi kurczaka. Makaron shirataki nasiąka sosami przejmując ich smak i nadając posiłkom solidną objętość - dzięki temu zamiast zjadać samo mięso z warzywami masz poczucie, że jesz 'normalny' posiłek z 'normalnym' makaronem, czas jedzenia jest dłuższy, dzięki czemu hormony mają szansę na przekazanie sygnału sytości do mózgu, a nawet dłuższy czas po posiłku żołądek jest fizycznie wypełniony, co także pomaga ograniczyć sięganie po kolejne nadprogramowe przekąski. Zastąpienie zwykłego makaronu makaronem shirataki pozwala oszczędzić w ramach jednego tylko posiłku ok 360kcal i 80g węglowodanów - to oznacza, że wprowadzając niewielką zmianę polegającą na zastąpieniu ryżu lub makaronu makaronem shirataki przez 4 lub 5 dni w tygodniu, nie robiąc nic ponad to w ciągu miesiąca oszczędzisz 7000kcal co przekłąda się na redukcję 1kg masy ciała (a w ciągu roku 12kg!).

Głównym składnikiem niskokalorycznego makaronu shirataki jest mąka glukomannan konnyak / konjak / konjac – błonnik rozpuszczalny pochodzący z suszonej bulwy rośliny Konnyak. Shirataki jest używany w całej Azji jako popularny składnik diety, makarony shirataki są spożywane jako zamiennik ryżu i makaronu i mogą być włączone do niemal każdej potrawy. Wielką zaletą tych makaronów jest to, że są produktami całkowicie naturalnymi, a błonnik w nich zawarty pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi, zmniejsza łaknienie i zwiększa uczucie sytości po posiłku. Makaron shirataki to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Shirataki jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłaniają aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu i występują w różnych i kształtach – można po prostu wrzucić go na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać smaczny i zdrowy posiłek.W Japonii shirataki bardzo często jest używany jako jeden ze składników hot pota czy shabu-shabu.

Porcja 200 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 19.00  kcal 9.50  kcal
kJ 79.61  kJ 39.81  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
Węglowodany, w tym 3.00  g 1.50  g
cukry 0.00  g 0.00  g
Białko 0.00  g 0.00  g
Sól 0.27  g 0.14  g

Napisz opinię



CA Shirataki Konjac - makaron shirataki z mąki konjak

Masa netto: 400g; masa po odcedzeniu zalewy 200g 

Składniki: woda, mąka z korzenia konjak 3,8%, regulator kwasowości: wodorotlenek wapnia.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 36kJ / 9,5kcal, 0g tłuszcze, 1,5g węglowodany (w tym 0g cukry), 0g białka, 0,135g soli

Producent: wyprodukowano w Chinach dla Heuschen & Schrouff OFT B.V., Holandia

Przechowywanie: Po otwarciu trzymać w lodówce w oryginalnej zalewie lub w przegotowanej albo mineralnej wodzie, szczelnie zamknięte, spożyć w ciągu 3 dni.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: