Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Simple Mills bezglutenowa pizza niskowęglowodanowa

Simple Mills

881

Nowy produkt

Gotowa mieszanka z mąki migałowej do wypieku pizzy niskowęglowodanowej. Bezglutenowa, bez zbóż, bez nabiału, bez GMO, odpowiednia dla wegan.

Więcej szczegółów

36,45 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 277g.; 13,16 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Główne nuty smakowe:

Głównym składnikiem gotowej mieszanki do wypieku pizzy bez glutenu jest delikatna, odtłuszczona mąka migdałowa. Chrupkość upieczonej pizzy pochodzi z bulwy maranty trzcinowatej (ang. arrowroot) - ta pochodząca z zachodniej Azji roślina jest jednym z najstarszych stosowanych przez ludzkość przeciwutleniaczy. Maranta przez wieki była stosowana w leczeniu niestrawności i wspomagania pracy przewodu pokarmowego. Bulwa mranty trzcinowatej ma bardzo mało kalorii, a przy tym jest bogatsza w białko niż inne podobne skrobie. Proszek z suszonego korzenia maranty nie ma żadnego smaku ani zapachu i jest lekkostrawny - dodanie go do pizzy zapewnia jej idealną chrupkość.

Pizza bezglutenowa Simple Mills:

  • bez glutenu
  • odpowiednia dla wegan
  • łatwa do przygotowania - nie wymaga miksera, długiego wyrabiania, nie musisz też czekać aż wyrośnie
  • wydajna: opakowanie wystarcza do przygotowania dwóch pizz o średnicy 22cm, wystarczy ułozyć ulubione dodatki!
  • bez: glutenu, zbóż, nabiału, soi, rafinowanych cukrów, emulgatorów, aromatów, barwników, GMO i konserwantów
  • odpowiednia dla diet: paleo, wegańskiej, bezglutenowej, koszernej
  • prosty, 100% naturalny skład

Proponowane zestawy dodatków do pizzy:

  • pomidory, bazylia, cebula, mozzarella
  • szynka prosciutto, krojone na plasterki świeże figi
  • grilowany kurczak, karmelizowana cebula i ser pleśniowy typu bleu

Bezglutenowe mieszanki do pizzy i chleba Simple Mills

Porcja 23 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 110.00  kcal 478.26  kcal
kJ 460.90  kJ 2,003.91  kJ
Tłuszcze, w tym 6.00  g 26.09  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 10.00  g 43.48  g
cukry 1.00  g 4.35  g
poliole
skrobie
Białko 3.00  g 13.04  g
Błonnik 2.00  g 8.70  g
Erytrytol
Sód 75.00  mg 326.09  mg
(ekwiwalent soli) 187.50  mg 815.22  mg
Uwagi

Napisz opinię

Simple Mills bezglutenowa pizza niskowęglowodanowa

Simple Mills bezglutenowa pizza niskowęglowodanowa

Gotowa mieszanka z mąki migałowej do wypieku pizzy niskowęglowodanowej. Bezglutenowa, bez zbóż, bez nabiału, bez GMO, odpowiednia dla wegan.



Simple Mills Naturally Gluten-Free Pizza Dough Almond Flour Mix - naturalnie bezglutenowa mieszanka z mąki migdałowej do wypieku pizzy

Waga netto: 0,277kg (po upieczeniu 2 pizze o średnicy 22cm)

Składmigdały, suszona maranta trzcinowata (bulwa), mielone siemię lniane, kalafior, proszek do pieczenia, organiczne oregano, kamień winny (Cream of Tartar), organiczny czosnek.

Wyprodukowano i zapakowano w dedykowanym zakładzie wolnym od glutenu.

Wartości odżywcze na 1 kawałek pizzy (1/12 pizzy upieczonej z całego opakowania według instrukcji na pudełku): 110kcal / 461kJ, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 10g węglowodanów (w tym 1g cukru), 3g białka, 2g błonnika, 75mg sodu (ekwiwalent 188mg soli)

Wartości odżywcze na 100g suchej mieszanki: 2004kJ / 478kcal, 26g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 43,4g węglowodanów (w tym 4,3g cukru), 13g białka, 8,7g błonnika, 326mg sodu (ekwiwalent 815 mg soli)

Producent:  Wyprodukowano w USA dlaSimple Mills, Chicago, Illinois 60654, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska  

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotowanie pizzy bezglutenowej Simple Mills:

  1. przygotuj 2 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżki oleju roślinnego i 6 łyżek zimnej wody
  2. rozgrzej piekarnik do 180°C
  3. zmieszaj płyny, dodaj zawartość opakowania i zagnieć jednolite ciasto
  4. podziel masę na 2 równe części
  5. posmaruj blachę cienką warstwą oleju
  6. rozgnieć dłonią każdy z kawałków formując spód pizzy o średnicy około 22cm; pamiętaj, że ciasto bezglutenowe nie wyrasta - uformuj wyższy brzeg, żeby dodatki do pizzy nie zsunęły się na blachę
  7. piecz oba spody przez 5 minut BEZ dodatków
  8. wyjmij spody z piekarnika, rozłóż na nich dodatki i piecz przez dalsze 10-15 minut - do zezłocenia się brzegów

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: