Simple Mills bezglutenowe naleśniki i gofry
Głównym składnikiem gotowej mieszanki do nalesników i gofrów bez glutenu jest delikatna, odtłuszczona mąka migdałowa. Dzięki dodatkowi bulwy maranty trzcinowatej (ang. arrowroot) gotowe gofry i nalesniki są złociste i chrupiące z zewnątrz, i delikatnie wilgotne i miękkie w środku. Ta pochodząca z zachodniej Azji roślina jest jednym z najstarszych stosowanych przez ludzkość przeciwutleniaczy. Maranta przez wieki była stosowana w leczeniu niestrawności i wspomagania pracy przewodu pokarmowego. Bulwa mranty trzcinowatej ma bardzo mało kalorii, a przy tym jest bogatsza w białko niż inne podobne skrobie. Proszek z suszonego korzenia maranty nie ma żadnego smaku ani zapachu i jest lekkostrawny - dodanie go do ciasta zapewnia mu idealną chrupkość.
Naleśniki bezglutenowe Simple Mills:
- bez glutenu
- odpowiednie dla wegan
- łatwe do przygotowania
- wydajne: opakowanie wystarcza do przygotowania 20 naleśników
- bez: glutenu, zbóż, nabiału, soi, rafinowanych cukrów, emulgatorów, aromatów, barwników, GMO i konserwantów
- odpowiednia dla diet: paleo, wegańskiej, bezglutenowej, koszernej
- prosty, 100% naturalny skład
Wartości Odżywcze
Simple Mills Naturally Gluten-Free Pancake & Waffle Flour Mix - naturalnie bezglutenowa mieszanka z mąki migdałowej do gofrów i naleśników
Waga netto: 0,303kg (do przygotowania 20 naleśników)
Skład: migdały, suszona maranta trzcinowata (bulwa), organiczny cukier z pąków palmy kokosowej, organiczna mąka kokosowa, kamień winny (Cream of Tartar), proszek do pieczenia, sól morska.
Wyprodukowano i zapakowano w dedykowanym zakładzie wolnym od glutenu.
Wartości odżywcze na 1 naleśnika (według instrukcji na pudełku można przygotować 20 naleśników): 130kcal / 544kJ, 6g tłuszczu (w tym 0,5g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 16g węglowodanów (w tym 4g cukru), 3g białka, 2g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)
Wartości odżywcze na 100g suchej mieszanki: 1815kJ / 433kcal, 20g tłuszczu (w tym 1,g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 53,3g węglowodanów (w tym 13,3g cukru), 10g białka, 6,7g błonnika, 600mg sodu (ekwiwalent 1,5g soli)
Producent: Wyprodukowano w USA dlaSimple Mills, Chicago, Illinois 60654, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie naleśników bezglutenowych Simple Mills:
Proporcje na 4 naleśniki:
- przygotuj 60g mieszanki, 1 jajko, 1 łyżkę mleka (może być sojowe lub ryżowe), 2 łyżki oleju
- roztrzep jajka widelcem z mlekiem i olejem
- dodaj mieszankę i zmieszaj do połączenia składników
- smaż na średnio rozgrzanej patelni partiami przez 2 minuty z każdej strony
Przygotowanie gofrów bezglutenowych Simple Mills:
Proporcje na 1 dużego gofra:
- przygotuj 60g mieszanki, 1 jajko, 3 łyżki mleka (może być sojowe lub ryżowe), 2 łyżki oleju
- roztrzep jajka widelcem z mlekiem i olejem
- dodaj mieszankę i zmieszaj do połączenia składników
- wylej masę do mocno nagrzanej gofrownicy, piecz według instrukcji urządzenia