Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny bananowo-orzechowe

New Hope Mills

900

Nowy produkt

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych mufinów z bananami i orzechami włoskimi albo popularnego ciasta bananowego banana bread. 

Więcej szczegółów

22,15 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 227g.; 9,76 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Główne nuty smakowe:

Uwielbiasz domowe ciasta ale odstraszają cię zawarte w nich węglowodany i cukier? Jeśli tak, mieszanki New Hope Mills są właśnie dla ciebie - jeden mufin upieczony z mieszanki New Hope Mills to zaledwie 130kcal, w tym aż 9g białka, 3g błonnika i ani grama cukru!

Ciasta i babeczki New Hop Mills bazują na tradycyjnych recepturach, ale wysokowęgloodanowe składniki są zastąpione białkiem i skrobią o niskim indeksie glikemicznym. Odpowiedni dobór składników w tych mieszankach pozwala istotnie zwiększyć zawartość białka i błonnika a jednocześnie zminimalizować zawartość węglowodanów - dzięki temu pysznymi domowymi ciasami mogą cieszyć się także osoby na diecie bezcukrowej lub diecie opartej o indeks glikemiczny

W New Hope Mills nie stosuje się składników modyfikowanych genetycznie, dzięki czemu mieszanki są wolne od GMO. Do słodzenia nie stosuje się ani cukru, ani polioli, które mogą u niektórych osób wywoływać dolegliwości ze strony układu pokarmowego - zamiast tego stosowane są naturalne, roślinne słodziki, a oprócz nich aromatyczne orzechy włoskie i suszone banany.

Najważniejsze informacje o produktach niskowęglowodanowych New Hope Mills:

  • naturalny skład, domowy smak
  • bez cukru
  • bez polioli
  • bez sztucznych słodzików
  • bez sztucznych aromatów i konserwantów
  • bez GMO
  • niski indeks glikemiczny
  • tradycyjna receptura
Porcja 19 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 70.00  kcal 368.42  kcal
kJ 293.30  kJ 1,543.68  kJ
Tłuszcze, w tym 2.50  g 13.16  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 4.00  g 21.05  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 7.00  g 36.84  g
Błonnik 3.00  g 15.79  g
Erytrytol
Sód 180.00  mg 947.37  mg
(ekwiwalent soli) 450.00  mg 2,368.42  mg
Uwagi

Napisz opinię

New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny bananowo-orzechowe

New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny bananowo-orzechowe

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych mufinów z bananami i orzechami włoskimi albo popularnego ciasta bananowego banana bread. 



New Hope Mills Low Carb Banana Walnut Muffin & Bread Mix - mieszanka bez cukru do wypieku mufinów, babeczek i ciast niskowęglowodanowych

Waga netto: 227g (do przygotowania 12 mufinek)

SkładGluten pszenny, niskoglikemiczna skrobia kukurydziana, orzechy włoskie, koncentrat białek mleka {kazeina, białko serwatkowe, śmietana w proszku}, pełnoziarnista mąka owsiana, suszone plastry banana, naturalne aromaty, mączka chleba świętojańskiego, substancja spulchniająca pirofosforan sodu i wodorowęglan sodu, sól morska, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, substancja spulchniająca fosforan wapnia, substancja słodząca ekstrakt melona i ekstrakt liści stewii. 

Alergeny: orzechy włoskie, mleko, pszenica; może zawierać śladowe ilości jaj, soi i orzechów, w tym orzechów ziemnych.

Wartości odżywcze na 1 porcję (19g mieszanki): 70kcal/ 293kJ, 2,5g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 7g białka, 3g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 368kcal/ 1543 kJ, 13,15g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 21,1g węglowodanów (w tym 0g cukru), 36,8g białka, 15,8g błonnika, 947mg sodu (ekwiwalent 2,36g soli)

Wartości odżywcze na 1 porcję (po przygotowaniu z 19g mieszanki według proporcji na opakowaniu): 130kcal/ 537kJ, 7,5g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 5g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9g białka, 4g błonnika, 362mg sodu (ekwiwalent 906mg soli)

Producent: wyprodukowano w USA przez New Hope Mills Mfg. Inc., New York, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób przygotowania:

Mufinki niskowęglowodanowe (12 babeczek): Przygotuj 3 jajka, 60g miękkiego masła lub oleju kokosowego, szklankę wody.

Nagrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj papierowe papilotki albo natłuść blachę. W dużej misce zmieszaj wodę z jajkami i tłuszczem. Dodaj suche składniki i mieszaj aż nie będzie większych grudek suchej masy - ważne, żeby nie mieszać masy na uffiny za długo, bo nie wyrosną. 

Podziel masę na rowne porcje, wlej do foremek i piecz 20-25 minut na złoto do suchego patyczka. Wyjmij mufiny z piekarnika i odczekaj 10 minut, dopiero po tym czasie wyjmij je z foremek i odstaw na kartce do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dopływu powietrza.

Banana bread - ciasto bananowe (forma 20cm x 10cm): przygotuj masę jak dla mufinów. Wlej ciasto do formy, piecz 48-58 minut do suchego patyczka. Przed wyjęciem z blachy i pokrojeniem na kawałki odczekaj minimum 10 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: