New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
  • New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix
Kod produktu: a2074703372917
New Hope Mills

New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny żurawina & pomarańcza

Data ważności: 05.05.2025Dostępny w magazynie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych mufinów z żurawinami i pomarańczami albo popularnego ciasta żurawinowego typu cranberry bread. Ciasto bez cukru, słodzone roślinnymi ekstraktami o naturalnej słodyczy.

38,25 zł netto

38,25 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 227 g; 16.85zł/100g

Główny smak: Smak muffiny – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak pomarańcza – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak żurawina – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do ciasta z prawdziwymi żurawinami i skórką pomarańczową, słodzona naturalnymi ekstraktami roślinnymi, bez sztucznych słodzików, aomatów i konserwantów, bez ani grama cukru, za to o niskim indeksie glikemicznym.

Uwielbiasz domowe ciasta ale odstraszają cię zawarte w nich węglowodany i cukier? Jeśli tak, mieszanki New Hope Mills są właśnie dla ciebie - jeden mufin upieczony z mieszanki New Hope Mills to zaledwie 120kcal, w tym aż 9g białka, 4g błonnika i ani grama cukru!

Ciasta i babeczki New Hop Mills bazują na tradycyjnych recepturach, ale wysokowęgloodanowe składniki są zastąpione białkiem i skrobią o niskim indeksie glikemicznym. Odpowiedni dobór składników w tych mieszankach pozwala istotnie zwiększyć zawartość białka i błonnika a jednocześnie zminimalizować zawartość węglowodanów - dzięki temu pysznymi domowymi ciasami mogą cieszyć się także osoby na diecie bezcukrowej lub diecie opartej o indeks glikemiczny (indeks glikemiczny jest miarą reakcji organizmu na zjedzony posiłek wyrazoną wzrostem poziomu cukru we krwi).

W New Hope Mills nie stosuje się składników modyfikowanych genetycznie, dzięki czemu mieszanki są wolne od GMO. Do słodzenia nie stosuje się ani cukru, ani polioli, które mogą u niektórych osób wywoływać dolegliwości ze strony układu pokarmowego - zamiast tego stosowane są naturalne, roślinne słodziki, a oprócz nich aromatyczne orzechy włoskie i suszone banany.

Najważniejsze informacje o produktach niskowęglowodanowych New Hope Mills:

  • naturalny skład, domowy smak
  • bez cukru
  • bez polioli
  • bez sztucznych słodzików
  • bez sztucznych aromatów i konserwantów
  • bez GMO
  • niski indeks glikemiczny
  • tradycyjna receptura

Wartości Odżywcze

Porcja 19g

Wartości odżywcze w:
Porcja 19g
100g
Kalorie
60.00
315.79
kJ
251.40
1,323.16
Tłuszcze, w tym
1.00
5.26
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
4.00
21.05
cukry
0.00
0.00
poliole
skrobie
Białko
8.00
42.11
Błonnik
4.00
21.05
Erytrytol
Sód
180.00
947.37
(ekwiwalent soli)
450.00
2,368.42
Uwagi

New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix - mieszanka bez cukru do wypieku mufinów, babeczek i ciast niskowęglowodanowych

Waga netto: 227g (do przygotowania 12 mufinek)

SkładGluten pszenny, niskoglikemiczna skrobia kukurydziana, koncentrat białek mleka {kazeina (z mleka), białko serwatkowe (z mleka), śmietana w proszku (z mleka)}, pełnoziarnista mąka owsiana, suszone żurawiny, mączka chleba świętojańskiego, substancja spulchniająca pirofosforan sodu, naturalne aromaty, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, sól, suszona skórka z pomarańczy, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, substancja spulchniająca fosforan wapnia, substancja słodząca ekstrakt melona i ekstrakt liści stewii. 

Alergeny: mleko, pszenica, owies; może zawierać śladowe ilości jaj, soi i orzechów, w tym orzechów ziemnych.

Wartości odżywcze na 1 porcję (19g mieszanki): 60kcal/ 251kJ, 1g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 8g białka, 4g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 315kcal/ 1323 kJ, 5,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 21,1g węglowodanów (w tym 0g cukru), 42,1g białka, 21,1g błonnika, 947mg sodu (ekwiwalent 2,36g soli)

Wartości odżywcze na 1 porcję (po przygotowaniu z 19g mieszanki według proporcji na opakowaniu): 120kcal/ 502kJ, 7,15g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9g białka, 4g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)

Producent: wyprodukowano w USA przez New Hope Mills Mfg. Inc., New York, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób przygotowania:

Mufinki niskowęglowodanowe (12 babeczek): Przygotuj 3 jajka, 60g miękkiego masła lub oleju kokosowego, szklankę wody.

Nagrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj papierowe papilotki albo natłuść blachę. W dużej misce zmieszaj wodę z jajkami i tłuszczem. Dodaj suche składniki i mieszaj aż nie będzie większych grudek suchej masy - ważne, żeby nie mieszać masy na uffiny za długo, bo nie wyrosną. 

Podziel masę na rowne porcje, wlej do foremek i piecz 20-25 minut na złoto do suchego patyczka. Wyjmij mufiny z piekarnika i odczekaj 10 minut, dopiero po tym czasie wyjmij je z foremek i odstaw na kartce do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dopływu powietrza.

Cranberry bread - ciasto żurawinowe (forma 20cm x 10cm): przygotuj masę jak dla mufinów. Wlej ciasto do formy, piecz 48-58 minut do suchego patyczka. Przed wyjęciem z blachy i pokrojeniem na kawałki odczekaj minimum 10 minut.