Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny żurawina & pomarańcza

New Hope Mills

a2074703372917

Nowy produkt

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych mufinów z żurawinami i pomarańczami albo popularnego ciasta żurawinowego typu cranberry bread. Ciasto bez cukru, słodzone roślinnymi ekstraktami o naturalnej słodyczy.

Więcej szczegółów

24,19 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 227g.; 10,66 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Główne nuty smakowe:

Mieszanka do ciasta z prawdziwymi żurawinami i skórką pomarańczową, słodzona naturalnymi ekstraktami roślinnymi, bez sztucznych słodzików, aomatów i konserwantów, bez ani grama cukru, za to o niskim indeksie glikemicznym.

Uwielbiasz domowe ciasta ale odstraszają cię zawarte w nich węglowodany i cukier? Jeśli tak, mieszanki New Hope Mills są właśnie dla ciebie - jeden mufin upieczony z mieszanki New Hope Mills to zaledwie 120kcal, w tym aż 9g białka, 4g błonnika i ani grama cukru!

Ciasta i babeczki New Hop Mills bazują na tradycyjnych recepturach, ale wysokowęgloodanowe składniki są zastąpione białkiem i skrobią o niskim indeksie glikemicznym. Odpowiedni dobór składników w tych mieszankach pozwala istotnie zwiększyć zawartość białka i błonnika a jednocześnie zminimalizować zawartość węglowodanów - dzięki temu pysznymi domowymi ciasami mogą cieszyć się także osoby na diecie bezcukrowej lub diecie opartej o indeks glikemiczny (indeks glikemiczny jest miarą reakcji organizmu na zjedzony posiłek wyrazoną wzrostem poziomu cukru we krwi).

W New Hope Mills nie stosuje się składników modyfikowanych genetycznie, dzięki czemu mieszanki są wolne od GMO. Do słodzenia nie stosuje się ani cukru, ani polioli, które mogą u niektórych osób wywoływać dolegliwości ze strony układu pokarmowego - zamiast tego stosowane są naturalne, roślinne słodziki, a oprócz nich aromatyczne orzechy włoskie i suszone banany.

Najważniejsze informacje o produktach niskowęglowodanowych New Hope Mills:

  • naturalny skład, domowy smak
  • bez cukru
  • bez polioli
  • bez sztucznych słodzików
  • bez sztucznych aromatów i konserwantów
  • bez GMO
  • niski indeks glikemiczny
  • tradycyjna receptura
Porcja 19 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 60.00  kcal 315.79  kcal
kJ 251.40  kJ 1,323.16  kJ
Tłuszcze, w tym 1.00  g 5.26  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 4.00  g 21.05  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 8.00  g 42.11  g
Błonnik 4.00  g 21.05  g
Erytrytol
Sód 180.00  mg 947.37  mg
(ekwiwalent soli) 450.00  mg 2,368.42  mg
Uwagi

Napisz opinię



New Hope Mills Low Carb Cranberry Orange Muffin & Bread Mix - mieszanka bez cukru do wypieku mufinów, babeczek i ciast niskowęglowodanowych

Waga netto: 227g (do przygotowania 12 mufinek)

SkładGluten pszenny, niskoglikemiczna skrobia kukurydziana, koncentrat białek mleka {kazeina (z mleka), białko serwatkowe (z mleka), śmietana w proszku (z mleka)}, pełnoziarnista mąka owsiana, suszone żurawiny, mączka chleba świętojańskiego, substancja spulchniająca pirofosforan sodu, naturalne aromaty, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, sól, suszona skórka z pomarańczy, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, substancja spulchniająca fosforan wapnia, substancja słodząca ekstrakt melona i ekstrakt liści stewii. 

Alergeny: mleko, pszenica, owies; może zawierać śladowe ilości jaj, soi i orzechów, w tym orzechów ziemnych.

Wartości odżywcze na 1 porcję (19g mieszanki): 60kcal/ 251kJ, 1g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 8g białka, 4g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 315kcal/ 1323 kJ, 5,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 21,1g węglowodanów (w tym 0g cukru), 42,1g białka, 21,1g błonnika, 947mg sodu (ekwiwalent 2,36g soli)

Wartości odżywcze na 1 porcję (po przygotowaniu z 19g mieszanki według proporcji na opakowaniu): 120kcal/ 502kJ, 7,15g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9g białka, 4g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)

Producent: wyprodukowano w USA przez New Hope Mills Mfg. Inc., New York, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób przygotowania:

Mufinki niskowęglowodanowe (12 babeczek): Przygotuj 3 jajka, 60g miękkiego masła lub oleju kokosowego, szklankę wody.

Nagrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj papierowe papilotki albo natłuść blachę. W dużej misce zmieszaj wodę z jajkami i tłuszczem. Dodaj suche składniki i mieszaj aż nie będzie większych grudek suchej masy - ważne, żeby nie mieszać masy na uffiny za długo, bo nie wyrosną. 

Podziel masę na rowne porcje, wlej do foremek i piecz 20-25 minut na złoto do suchego patyczka. Wyjmij mufiny z piekarnika i odczekaj 10 minut, dopiero po tym czasie wyjmij je z foremek i odstaw na kartce do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dopływu powietrza.

Cranberry bread - ciasto żurawinowe (forma 20cm x 10cm): przygotuj masę jak dla mufinów. Wlej ciasto do formy, piecz 48-58 minut do suchego patyczka. Przed wyjęciem z blachy i pokrojeniem na kawałki odczekaj minimum 10 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: