Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Kuzu Clearspring - organiczna skrobia z Japonii, bezglutenowa

Pozostali Producenci

325

Nowy produkt

Organiczna japońska skrobia kuzu to doskonały zagęstnik pochodzenia roślinnego odpowiedni dla wegan, osób na diecie bezglutenowej lub diecie paleo.

Niewielka ilość doskonale zagęszcza desery, sosy i zupy nie zmieniając smaku potraw i nie  matowiąc wyglądu płynów.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

39,59 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 125g.; 31,67 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Kuzu (lac. Pueraria lobata - opornik łatkowaty; inaczej 'kudzu', 'japońska skrobia') to popularna roślina azjatycka (występuje także w Ameryce Południowej). Kuzu jest doskonałą alternatywą dla innych substancji zagęszczających takich jak żelatyna czy skrobia ziemniaczana. Ponadto skrobia znajdująca się w Kuzu jest bogatym źródłem żelaza, wapnia oraz fosforu.

Kuzu ma wiele zastosowań kulinarnych - zarówno na słodko, np. do deserów (kisiel, galaretka, desery mleczne) oraz do dań wytrawnych, - szczególnie sosów, dipów, dressingów i zup. 

 

Kuzu Clearpsrings:

+ naturalna, organiczna substancja zagęszczająca

+ stabilne zagęszczenie, potrawy nie rozwarstwiają się

+ nie matowi płynów

+ nie zmienia smaku potraw

+ działa łagodząco na układ trawienny

+ bezglutenowa

+ odpowiednia dla wegan

+ odpowiednia dla osób na diecie paleo

+ ma odczyn zasadowy - odpowiednia przy zakwaszeniu organizmu

+ bogate źródło żelaza, fosforu i wapnia oraz izoflawonów

+ przyspiesza wydalanie toksyn z organizmu

 

Organiczna skrobia kuzu to doskonały, łatwy w użyciu zagęstnik - w przeciwieństwie do wielu innych substancji zagęszczających, kuzu jest stabila w wysokich temperaturach i zagęszczone nią dania nie rozwarstwiają się po podgrzaniu.

Kuzu jest idealna do sosów, zagęszczania deserów, zup czy słodkich farszów w cieście (np. nadzienie szarlotki).

Kuzu od wieków ceniona jest w Japonii ze względu na swoje właściwości zdrowotne, działa łagodząco na żołądek i poprawia funkcjonowanie układu trawiennego - cząsteczki skrobi kuzu wnikają w jelita i eliminują dyskomfort spowodowany zakwaszeniem lub infekcjami bakteryjnymi.

 

Stosowanie:

Dla mocnego zagęszczenia 1 szklanki płynu (np. deseru) rozpuść 1 łyżkę kuzu w 2 łyżkach chłodnego płynu, zmieszaj z pozostałą ilością potrawy, którą chcesz zagęścić.

Dla mniej intensywnego zagęszczenia (sosy, zupy) rozpuść 1 łyżeczkę do herbaty kuzu w 2 łyżeczkach chłodego płynu i zmieszaj z 1 szklanką zagęszczanego sosu/zupy. Mieszaj do dobrego rozpuszczenia się kuzu i uzyskania klarownego sosu.

Kuzu ekologiczna bezglutenowa skrobia

Waga netto: 125g 

Skład: Mielony korzeń kuzu /pueraria lobata/

Wartości odżywcze na 1 porcję 9g30kcal, 0g białka, 0g tłuszczu, 8g węglowodanów, 0g błonnika

Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt bezglutenowy. Produkt pochodzi z certyfikowanych upraw organicznych.

Producent:  Wyprodukowano w Japonii dla Clearspring Ltd. London    

Dystrybutor: Walden Farms, Płaczącej wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Napisz opinię

Kuzu Clearspring - organiczna skrobia z Japonii, bezglutenowa

Kuzu Clearspring - organiczna skrobia z Japonii, bezglutenowa

Organiczna japońska skrobia kuzu to doskonały zagęstnik pochodzenia roślinnego odpowiedni dla wegan, osób na diecie bezglutenowej lub diecie paleo.

Niewielka ilość doskonale zagęszcza desery, sosy i zupy nie zmieniając smaku potraw i nie  matowiąc wyglądu płynów.



Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: