Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Mąka łubinowa 246kcal, 40g białka & IG15

Pozostali Producenci

583

Nowy produkt

Najmniej kaloryczna mąka niskowęglowodanowa, zawiera aż 40% białka, 36% błonnika i tylko 4% węglowodanów. W porownaniu do mąk orzechowych ma bardzo niską zawartość tłuszczu (poniżej 7g/100g).

Mąka Lopino jest certyfikowanym produktem bezglutenowym i wolnym od GMO.

Idealna do pieczenia chleba, ciast, makaronów i omletów.

Więcej szczegółów

27,09 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 10,84 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa i wysokobłonnikowa mąka łubinowa doskonale sprawdza się jako alternatywa dla zwykłej mąki i składnik chleba, ciastek, makaronów, czy naleśników. W przeciwieństwie do mąk orzechowych, które mają nieco słodkawy smak, mąka łubinowa jest lekko słona, ma strukturę ziarenek przypominającą mąkę kukurydzianą.

Dzięki temu, że mąka Lopino jest bardzo bogata w błonnik i białko, na długo daje uczucie sytości a jej niski indeksglikemiczny zapobiega napadom wilczego głodu i podjadaniu słodyczy. 

Gotując z mąką łubinową pamiętaj o dodaniu większej ilości płynów - np.czubatej łyżki jogurtu naturalnego bo zawarty w mące łubinowej błonnik chłonie płyny.

W porównaniu do innych mąk łubinowych, mąka Lopino ma 11 razy mnie węglowodanów, 12 razy więcej błonnika i 15% mniej kalorii.

Białko łubinowe jest zbliżone do białka sojowego i pszennego, ale ma w porównaniu do nich wiele zalet:

  • białko łubinowe nie zawiera glutenu (mąka Lopno jest certyfikowanym produktem bezglutenowym)
  • mąka łubinowa jest bogatym źródłem aminokwasu argininy biorącej udział w reakcji wytwarzania tlenku azotu wewnątrz organizmu i przyczyniającej się do rozszerzania naczyń rwionośnych
  • obniża poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze
  • mąka łubinowa ma niezwykle niski indeks glikemiczny IG15 i obniża poziom glukozy we krwi
  • mąka Lopino jest certyfikowanym produktem bez GMO

Napisz opinię



Lopino Gluten Free, Non-GMO Lupin FLour - Bezglutenowa, niskowęglowodanowa odtłuczona mąka łubinowa wolnaod GMO

Masa netto: 250g 

Skład: mąka z łubina wąskolistnego;

Nie zawiera soli, zawiera sód naturalnie obecny w składnikach w ilości będącej ekwiwalntem 29mg soli / 100g produktu. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach w ilości 3,4g / 100g produktu.

Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Alergeny: zawiera łubin; produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 246kcal, 6,6g tłuszcze (w tym 0g nasycone), 3,4g węglowodany (w tym 3,4g cukru), 40gbiałka, 36g błonnika, 29mg soli.

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Lopino Foods, Inc., MT Shasta, CA 96067, California, United States

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: