Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
  • Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
Kod produktu: 3770012380182
Max de Génie

Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix - uniwersalna keto mąka niskowęglowodanowa bez glutenu

Data ważności: 01.07.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Bardzo bogata w białko (45%) i błonnik (ponad 22%), odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej mąka low carb na bazie mieszanki mąki arachidowej, migdałowej i łubinowej. Świetnie sprawdza się jako substytut mąki pszennej.

34,23 zł netto

35,94 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 400 g; 8.98zł/100g

  

Max De Génie Mix de Farines Faible en Glucides to bardzo bogata w białko (45%) i błonnik (ponad 22%), odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej mąka low carb na bazie mieszanki mąki arachidowej, migdałowej i łubinowej. Charakteryzuje się wchłanialnością płynów podobną do mąki pszennej i świetnie sprawdza się jako jej substytut.

Niskowęglowdanowa keto mąka Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni niskowęglowodanowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 3:4 jako alternatywę dla zwykłej mąki - mąka wyrasta po dodaniu proszku do pieczenia, trzyma strukturę kruchego ciasta, jest elastyczna i można ją wałkować np. na tartę lub spód do pizzy.

Ta mieszanka naturalnie bezglutenowych mąk została zaprojektowana, opracowana i z dumą wyprodukowana we Francji w celu dostosowania „klasycznych” przepisów do przepisów o niskiej zawartości węglowodanów. Zawiera w 100% naturalne i organiczne składniki bez żadnych dodatków, aby umożliwić Ci tworzenie przepisów, które są zarówno pyszne, jak i zbilansowane. Możesz włączyć ją do wszystkich swoich dań, słodkich i pikantnych: naleśniki, babeczki, quiche, brownie lub keto torty są Twoje!

Jak używać mąki niskowęglowodanowej  Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix

  • zastąp w przepisie do 70% mąki pszennej mieszanką low carb - przy takiej samej ilości płynów mąka ta wchłania więcej wilgoci niż mąka tradycyjna
  • na przykład dla przepisu zawierającego 200g klasycznej mąki pszennej zastąp ją tylko 140g naszej mieszanki Low Carb.
  • można używać do słodkich przetworów (naleśników, herbatników, ciasteczek, ciastek...) lub wytrawnych (ciasta, ciasto na quiche, pikantne muffinki, gofry serowe...)
  • ponieważ mąka jest naturalnie bezglutenowa, możesz dodać kilka gramów błonnika psyllium, aby lepiej związać ciasto, możesz też użyć gumy ksantanowej albo gumy guar
  • Ograniczenia: ta mąka jest bezglutenowa, będzie skomplikowana w użyciu w tradycyjnych przepisach na chleb (chleb, brioche, ciasto na pizzę itp.)- użycie jej w takich przepisach wymaga pewnej wprawy i doświadczenia albo skorzystania z dedykowanego bezglutenowego przepisu

 

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
107.70
359.00
kJ
450.90
1,503.00
Tłuszcze, w tym
2.94
9.80
tłuszcze nasycone
0.39
1.30
Węglowodany, w tym
3.63
12.10
cukry
2.19
7.30
Błonnik
6.78
22.60
Białko
13.44
44.80
Sól
0.02
0.05

Max De Génie BIO Mix de Farines Faible Glucides - uniwersalna mieszanka niskowęglowodanowych mąk bezglutenowych, substytut mąki

Masa netto: 400g 

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, mąka łubinowa, częściowo odtłuszczona mąka arachidowa

Alergeny: orzechy ziemne, migdał, łubin; może zawierać gluten, nasiona i łupiny lub ich fragmenty oraz gluten

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 359,0kcal/1503,0kJ, tłuszcze 9,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 12,1g (w tym cukry 7,3g), błonnik 22,6g, białko 44,8g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 107,7kcal/450,9kJ, tłuszcze 2,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 3,6g (w tym cukry 2,1g), błonnik 6,7g, białko 13,4g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.