Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix - uniwersalna keto mąka niskowęglowodanowa bez glutenu
Max De Génie Mix de Farines Faible en Glucides to bardzo bogata w białko (45%) i błonnik (ponad 22%), odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej mąka low carb na bazie mieszanki mąki arachidowej, migdałowej i łubinowej. Charakteryzuje się wchłanialnością płynów podobną do mąki pszennej i świetnie sprawdza się jako jej substytut.
Niskowęglowdanowa keto mąka Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni niskowęglowodanowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 3:4 jako alternatywę dla zwykłej mąki - mąka wyrasta po dodaniu proszku do pieczenia, trzyma strukturę kruchego ciasta, jest elastyczna i można ją wałkować np. na tartę lub spód do pizzy.
Ta mieszanka naturalnie bezglutenowych mąk została zaprojektowana, opracowana i z dumą wyprodukowana we Francji w celu dostosowania „klasycznych” przepisów do przepisów o niskiej zawartości węglowodanów. Zawiera w 100% naturalne i organiczne składniki bez żadnych dodatków, aby umożliwić Ci tworzenie przepisów, które są zarówno pyszne, jak i zbilansowane. Możesz włączyć ją do wszystkich swoich dań, słodkich i pikantnych: naleśniki, babeczki, quiche, brownie lub keto torty są Twoje!
Jak używać mąki niskowęglowodanowej Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix
- zastąp w przepisie do 70% mąki pszennej mieszanką low carb - przy takiej samej ilości płynów mąka ta wchłania więcej wilgoci niż mąka tradycyjna
- na przykład dla przepisu zawierającego 200g klasycznej mąki pszennej zastąp ją tylko 140g naszej mieszanki Low Carb.
- można używać do słodkich przetworów (naleśników, herbatników, ciasteczek, ciastek...) lub wytrawnych (ciasta, ciasto na quiche, pikantne muffinki, gofry serowe...)
- ponieważ mąka jest naturalnie bezglutenowa, możesz dodać kilka gramów błonnika psyllium, aby lepiej związać ciasto, możesz też użyć gumy ksantanowej albo gumy guar
- Ograniczenia: ta mąka jest bezglutenowa, będzie skomplikowana w użyciu w tradycyjnych przepisach na chleb (chleb, brioche, ciasto na pizzę itp.)- użycie jej w takich przepisach wymaga pewnej wprawy i doświadczenia albo skorzystania z dedykowanego bezglutenowego przepisu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Max De Génie BIO Mix de Farines Faible Glucides - uniwersalna mieszanka niskowęglowodanowych mąk bezglutenowych, substytut mąki
Masa netto: 400g
Składniki: częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, mąka łubinowa, częściowo odtłuszczona mąka arachidowa
Alergeny: orzechy ziemne, migdał, łubin; może zawierać gluten, nasiona i łupiny lub ich fragmenty oraz gluten
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 359,0kcal/1503,0kJ, tłuszcze 9,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 12,1g (w tym cukry 7,3g), błonnik 22,6g, białko 44,8g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 107,7kcal/450,9kJ, tłuszcze 2,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 3,6g (w tym cukry 2,1g), błonnik 6,7g, białko 13,4g, sól 0,0g
Producent: Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.