Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix - uniwersalna keto mąka niskowęglowodanowa bez glutenu

Max de Génie

3770012380182

Nowy produkt

Bardzo bogata w białko (45%) i błonnik (ponad 22%), odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej mąka low carb na bazie mieszanki mąki arachidowej, migdałowej i łubinowej. Świetnie sprawdza się jako substytut mąki pszennej.

Więcej szczegółów

34,23 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 400g.; 8,56 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 6 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 6 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,72 pln.


Max De Génie Mix de Farines Faible en Glucides to bardzo bogata w białko (45%) i błonnik (ponad 22%), odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej mąka low carb na bazie mieszanki mąki arachidowej, migdałowej i łubinowej. Charakteryzuje się wchłanialnością płynów podobną do mąki pszennej i świetnie sprawdza się jako jej substytut.

Niskowęglowdanowa keto mąka Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni niskowęglowodanowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 3:4 jako alternatywę dla zwykłej mąki - mąka wyrasta po dodaniu proszku do pieczenia, trzyma strukturę kruchego ciasta, jest elastyczna i można ją wałkować np. na tartę lub spód do pizzy.

Ta mieszanka naturalnie bezglutenowych mąk została zaprojektowana, opracowana i z dumą wyprodukowana we Francji w celu dostosowania „klasycznych” przepisów do przepisów o niskiej zawartości węglowodanów. Zawiera w 100% naturalne i organiczne składniki bez żadnych dodatków, aby umożliwić Ci tworzenie przepisów, które są zarówno pyszne, jak i zbilansowane. Możesz włączyć ją do wszystkich swoich dań, słodkich i pikantnych: naleśniki, babeczki, quiche, brownie lub keto torty są Twoje!

Jak używać mąki niskowęglowodanowej  Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix

  • zastąp w przepisie do 70% mąki pszennej mieszanką low carb - przy takiej samej ilości płynów mąka ta wchłania więcej wilgoci niż mąka tradycyjna
  • na przykład dla przepisu zawierającego 200g klasycznej mąki pszennej zastąp ją tylko 140g naszej mieszanki Low Carb.
  • można używać do słodkich przetworów (naleśników, herbatników, ciasteczek, ciastek...) lub wytrawnych (ciasta, ciasto na quiche, pikantne muffinki, gofry serowe...)
  • ponieważ mąka jest naturalnie bezglutenowa, możesz dodać kilka gramów błonnika psyllium, aby lepiej związać ciasto, możesz też użyć gumy ksantanowej albo gumy guar
  • Ograniczenia: ta mąka jest bezglutenowa, będzie skomplikowana w użyciu w tradycyjnych przepisach na chleb (chleb, brioche, ciasto na pizzę itp.)- użycie jej w takich przepisach wymaga pewnej wprawy i doświadczenia albo skorzystania z dedykowanego bezglutenowego przepisu

 

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 107.70  kcal 359.00  kcal
kJ 450.90  kJ 1,503.00  kJ
Tłuszcze, w tym 2.94  g 9.80  g
tłuszcze nasycone 0.39  g 1.30  g
Węglowodany, w tym 3.63  g 12.10  g
cukry 2.19  g 7.30  g
Błonnik 6.78  g 22.60  g
Białko 13.44  g 44.80  g
Sól 0.02  g 0.05  g

Napisz opinię



Max De Génie BIO Mix de Farines Faible Glucides - uniwersalna mieszanka niskowęglowodanowych mąk bezglutenowych, substytut mąki

Masa netto: 400g 

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, mąka łubinowa, częściowo odtłuszczona mąka arachidowa

Alergeny: orzechy ziemne, migdał, łubin; może zawierać gluten, nasiona i łupiny lub ich fragmenty oraz gluten

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 359,0kcal/1503,0kJ, tłuszcze 9,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 12,1g (w tym cukry 7,3g), błonnik 22,6g, białko 44,8g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 107,7kcal/450,9kJ, tłuszcze 2,9g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 3,6g (w tym cukry 2,1g), błonnik 6,7g, białko 13,4g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: