Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Efavit odtłuszczona mąka z orzechów włoskich, 27g białka, bezglutenowa

Efavit

633

Nowy produkt

Mąka z orzechów włoskich to idealne źródła białka roślinnego i błonnika. Zachowując bogaty smak orzechów włoskich, pochodząca z nich odtłuszczona mąka ma aż niemal 2 razy mniej kalorii niż całe orzechy. Mąka z orzechów włoskich stanowi doskonałą bazę do niskowęglowodanowych ciast, szejków, naleśników i deserów, może być też stosowana do panierowania.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

11,87 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 4,75 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Główne nuty smakowe:

Odtłuszczona mąka z orzechów włoskich jest naturalnie bezglutenowa, aromatyczna i zawiera aż 3 razy mniej kalorii niż orzechy włoskie, z których powstaje przez naturalne odciskanie tłuszczu.

Orzechy włoskie są bogatym źródłem fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku. Zawierają dużo witaminy E, B6 i cennego kwasu foliowego.

Bezglutenowe mąki Efavit powstają w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia oleju z surowca podstawowego - orzechów. Dzięki temu wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu roślinnego w gotowych mąkach waha się pomiędzy 10% a 25%. Mąka z orzechów włoskich ma 3 razy mniej kalorii niż mielone nieodtłuszczone orzechy włoskie.

Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów, rewelacyjnie sprawdza się jako panierka czy zagęszczacz do zup. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej.

Porcja 100 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 452.00  kcal 452.00  kcal
kJ 1,921.00  kJ 1,921.00  kJ
Tłuszcze, w tym 25.00  g 25.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 30.00  g 30.00  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 27.00  g 27.00  g
Błonnik
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Napisz opinię

Efavit odtłuszczona mąka z orzechów włoskich, 27g białka, bezglutenowa

Efavit odtłuszczona mąka z orzechów włoskich, 27g białka, bezglutenowa

Mąka z orzechów włoskich to idealne źródła białka roślinnego i błonnika. Zachowując bogaty smak orzechów włoskich, pochodząca z nich odtłuszczona mąka ma aż niemal 2 razy mniej kalorii niż całe orzechy. Mąka z orzechów włoskich stanowi doskonałą bazę do niskowęglowodanowych ciast, szejków, naleśników i deserów, może być też stosowana do panierowania.



Efavit odtłuszczona mąka z orzechów włoskich

Waga netto: 250g

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt naturalnie bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 1891kJ/452kcal, 25g tłuszczu, 30g węglowodanów, 27g białka

Producent:  TOMVITAL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Tomasz Łukaszewicz ul. Zamojska 14, 61-339 Poznań

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: