Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Efavit odtłuszczona mąka dyniowa 18g białka

Efavit

66

Nowy produkt

W porównaniu do mąki pszennej mąka dyniowa ma niemal 8 razy mniej węglowodanów i prawie 4 razy więcej białka!

Znakomicie nadaje się do ciast, chlebów, pizzy czy omletów. Powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a zdrowie i dobre odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej.

Więcej szczegółów

6,72 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 2,69 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Bezglutenowe mąki Efavit powstają w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia oleju z surowca podstawowego - nasion. Dzięki temu wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu roślinnego w gotowych mąkach waha się pomiędzy 10% a 18%.

Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej.

Mąka dyniowa zawiera około 18% oleju zawierającego specyficzny fitosterol o nazwie cucurbitasterol. Fitosterole należą do złożonych substancji chemicznych, którym udowodniono profilaktyczne działanie w zapobieganiu schorzeniom prostaty. Zawiera także sole mineralne wzbogacone fosforanami, błonnik, oraz niewielkie ilości enzymów, żywic, cukrów i związków białkowych. Mąka dyniowa jak i pestki dyni pomagają walczyć z trądzikiem i wypadaniem włosów. Mąka dyniowa jest bogata w witaminy A, B9, B15. 

Ze względu na swoje cenne składniki powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a swoje zdrowie i zrównoważone odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców, osó trenujących czy przestrzegających diety wysokobiałkowej/niskowęglowodanowej.

Porcja 100 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 386.00  kcal 386.00  kcal
kJ 1,640.50  kJ 1,640.50  kJ
Tłuszcze, w tym 18.00  g 18.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 19.00  g 19.00  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 37.00  g 37.00  g
Błonnik 8.00  g 8.00  g
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi
Oceń 
11-03-2017

Smaczna

Próbowałam już wiele mąk z tej firmy, właściwości ma bardzo dobre, smakiem nie zasmakowała.

Oceń 
05-03-2017

Dobra i tania

Z pośród różnych mąk bez glutenu i węglowodanów najlepszą relację jakości ido ceny ma mąka dyniowa. Nie podnosi mi poziomu cukru we krwi, jest wydajna i smakuje dobrze. Robię z niej głównie chleb i bułki. polska marka - Brawo!

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

Efavit odtłuszczona mąka dyniowa 18g białka

Efavit odtłuszczona mąka dyniowa 18g białka

W porównaniu do mąki pszennej mąka dyniowa ma niemal 8 razy mniej węglowodanów i prawie 4 razy więcej białka!

Znakomicie nadaje się do ciast, chlebów, pizzy czy omletów. Powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a zdrowie i dobre odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców i osób przestrzegających diety niskowęglowodanowej.



Efavit odtłuszczona mąka z pestek dyni

Masa netto 250g

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: 386kcal, 37g białka, 19g węglowodany (w tym 8g błonnika), 18g tłuszcze.

Producent:  TOMVITAL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Tomasz Łukaszewicz ul. Zamojska 14, 61-339 Poznań

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: