Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Ölmühle Solling bezglutenowa odtłuszczona mąka kokosowa

Pozostali Producenci

4031192482530

Nowy produkt

Bio mąka kokosowa Ölmühle Solling bardzo mocno odtłuszczona - zawiera zaledwie 7% tłuszczu, a dodatkowo 18% białka i ponad 40% błonnika. Idealna mąka do bezglutenowych wypieków paleo i low-carb: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa.

Więcej szczegółów

55,48 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 500g.; 11,10 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 11 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 11 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,32 pln.


Główne nuty smakowe:

Mąka kokosowa Ölmühle Solling jest wytwarzana z kokosów z Filipin i Sri Lanki pochodzących z certyfikowanych bio-upraw. Świeża pulpa kokosowa dojrzałych kokosów jest delikatnie suszona, odtłuszczona w 100% mechanicznym procesie wyciskania bez użycia jakichkolwiek chemikaliów, a na koniec mielona na gładki jak jedwab pył. Zawartość tłuszczu w tej mące jest redukowana w maksymalnym stopniu do 7%-9% a zawartość błonnika utrzymana na niezwykle wysokim poziomie ponad 40%. Mąka kokosowa charakteryzuje się bardzo wysoką wchłanialnością płynów właśnie z powodu wysokiej zawartości błonnika - wchłania aż do 60% więcej płynów niż sama waży, o czym należy pamiętać zamieniając mąką kokosową tradycyjną mąkę pszenną w przepisach - ilość mąki można zmniejszyć o 20%-25%.  Mąka kokosowa jest naturalnie słodka, dzięki czemu można ograniczyć użycie cukru lub słodzików. Mąka kokosowa jest naturalnym źródłem potasu - 100g mąki dostarcza 1750mg potasu, pozostałe wartościowe minerały stanowią łącznie aż 5% masy mąki kokosowej.

Mąka kokosowa Ölmühle Solling powstaje z surowych, nieprażonych kokosowych i jest zmielona na zimno w temperaturze poniżej 40°C, dzięki czemu zachowuje komplet nienaruszonych witamin, minerałów, enzymów i antyoksydantów. Mąka nie jest perfumowana, bielona ani traktowana żadnymi substancjami chemicznymi.

Mąka kokosowa może zastąpić tradycyjną mąkę. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania surowych deserów, może również być użyta jako posypka lodów,do sałatek, a także jako panierka. W połączeniu z mlekiem orzechowym, źródlaną wodą, napojem kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem może być użyta do stworzenia napoju bogatego w błonnik, który pomoże uregulować przemianę materii.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 93.60  kcal 312.00  kcal
kJ 392.18  kJ 1,307.28  kJ
Tłuszcze, w tym 2.10  g 7.00  g
tłuszcze nasycone 2.01  g 6.70  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone 0.09  g 0.30  g
tłuszcze wielonienasycone 0.03  g 0.10  g
Węglowodany, w tym 7.11  g 23.70  g
cukry 2.67  g 8.90  g
poliole
skrobie
Białko 5.46  g 18.20  g
Błonnik 12.24  g 40.80  g
Erytrytol
Sód 28.80  mg 96.00  mg
(ekwiwalent soli) 72.00  mg 240.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Ölmühle Solling Bio Kokosmehl teilentölt -  wysokodtłuszczona bio mąka kokosowa z upraw ekologicznych

Masa netto 500g 

Składniki: 100% mąka kokosowa z upraw ekologicznych PL-EKO-04, DE-ÖKO-005 / Rolnictwo spoza UE

Produkt odpowiedni dla wegan.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1297kJ / 312kcal, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,7g, tłuzcze trans 0g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,3g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone <0,2g), węglowodany 23,7g, białko 18,2g, błonnik 40,8g, sól 0,240

Producent:  Ölmühle Solling GmbH, 37691 Boffzen, Niemcy. Kraj pochodzenia surowca: Sri Lanka i/lub Filipiny

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: