Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Soulfood mąka z orzechów makadamia 0,7kg

Soulfood Lowcarberia

b14251074900857

Nowy produkt

Odtłuszczona mąka z orzechów makadamia doskonała do wypieków low carb - zawiera zaledwie tylko 15% węglowodanów, a przy tym prawie tyle samo błonnika i aż 28g białka. Aromatyczna mąka idealna do bezglutenowych wypieków paleo i dla diabetyków: niskokaloryczna, niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa.

Więcej szczegółów

49,80 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 700g.; 7,11 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Główne nuty smakowe:

Nowe większe opakowanie 0,7kg!

Orzechy makadamia swoją popularność zawdzięczają słodkiemu, masłowatemu smakowi - przepyszny orzech schowany jest pod bardzo twardą, trudną do rozłupania skorupą, a jego wnętrze skrywa niezwykłe bogactwo składników odżywczych. Macadamia należy do najbardziej kalorycznych orzechów ze względu na bardzo wysoką zawartość tłuszczu. W przeciwieństwie do większości orzechów tłuszcze orzecha makadamii, podobnie jak w przypadku oliwy z oliwek, to głównie tłuszcze jednonienasycone, które przyczyniają się do obniżenia poziomu tzw. złego cholesterolu i podwyższenia poziomu dobrego cholesterolu. Orzechy makadamia są bogatym źródłem żelaza, błonnika, wapnia, magnezu, manganu, witaminy A i E a także miedzi, fosforu i selenu. 100g orzechów makadamia pokrywa w całości dzienne zapotrzebowanie na niacynę, oraz znaczną część zapotrzebowania na inne witaminy z grupy B: ryboflawinę i witaminę B6.

Mąka makadamia ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się w niskowęglowodanowych wypiekach bezglutenowych jako substytut skrobi. Mąki makadamia można używać w codziennej kuchni do panierowania ryb i mięsa lub jako bazę do kruchych ciasteczek bezglutenowych.

Eksperymentując z mąką makadamia zacznij od zastępowania nią w przepisie 50% mąki pszennej lub migdałowej - mąka makadamia zawiera bardzo dużo błonnika i z tego powodu mocno chłonie płyny; poznając lepiej jej właściwości szybko wyczujesz o ile zwiększać ilość płynów w przepisie stosując w nim mąkę macadamia jako zamiennik.

Najważniejsze informacje o mące macadamia Soulfood:

  • wysokoodtłuszczona - orzechy makadamia zawierają 73% tłuszczu, w odtłuszczonej mące jest jej 2,5 raza mniej
  • słodka, aromatyczna alternatywa dla mąki migdałowej
  • bezglutenowa
  • bogata w białko
  • bogate w błonnik
  • niskowęglowodanowa
  • paleo
Porcja 7 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 32.48  kcal 464.00  kcal
kJ 135.03  kJ 1,929.00  kJ
Tłuszcze, w tym 2.02  g 28.80  g
tłuszcze nasycone 0.32  g 4.60  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 1.11  g 15.80  g
cukry 0.86  g 12.30  g
poliole
skrobie
Białko 1.96  g 28.00  g
Błonnik 1.04  g 14.80  g
Erytrytol
Sód 8.40  mg 120.00  mg
(ekwiwalent soli) 21.00  mg 300.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Soulfood Low Carberia Macadamia Mehl teilentölt -  częściowo odtłuszczona mąka z orzechów makadamia

Masa netto 0,7kg

Składniki: 100% mąka z orzechów macadamia

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1929kJ / 464kcal, tłuszcze 28,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6g), węglowodany 15,8g (w tym cukry 12,3g), białko 28g, błonnik 14,8g, sól 0,3g

Producent: wyprodukowano w Niemczech dla SOULFOOD LowCarberia, 90419 Nürnberg, Johannisstraße 47a

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem. Nie podawać psom!

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: