Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

1KG Organiczna mąka kokosowa Tropicai 19g białka / 233kcal

Tropicai

272

Nowy produkt

Filipińska mąka kokosowa BIO Tropicai to bogactwo błonnika - aż 40,2% a do tego 18% białka. To najwyższa zawartość błonnika jaka znajduje się w jakiejkolwiek mące. Mąka Tropicai ma najlepsze z wszystkich mąk kokosowych parametry makro - najwięcej białka i błonnika przy najmniejszej zawartości tłuszczu i najniższej kaloryczności.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

44,00 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 1000g.; 4,40 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 8 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 8 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,96 pln.


Główne nuty smakowe:

DUŻE EKONOMICZNE OPAKOWANIE 1KG

Mąka kokosowa BIO Tropicai ma najwyższą zawartość błonnika jaka znajduje się w jakiejkolwiek mące. 

Mąka Tropicai ma najniższą zawartość tłuszczu i najniższą kaloryczność a przy tym najwyższą zawartość białka i błonnika spośród wszystkich mąk kokosowych.

Najmniej kaloryczne mąki

Mąka ta powstaje z surowych, nieprażonych wiórków kokosowych i jest zmielona na zimno w temperaturze poniżej 40°C, dzięki czemu zachowuje komplet nienaruszonych witamin, minerałów, enzymów i antyoksydantów. Wiórki kokosowe zawierają wiele witamin i minerałów. Mąka kokosowa ma niską zawartość tłuszczu, nie zawiera cholesterolu. Jest bogata w białko i błonnik, nie zawiera glutenu.

Zastosowanie: mąka kokosowa może zastąpić tradycyjną mąkę. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania surowych deserów, może również być użyta jako posypka lodów,do sałatek, a także jako panierka. W połączeniu z mlekiem orzechowym, źródlaną wodą, napojem kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem może być użyta do stworzenia napoju bogatego w błonnik, który pomoże uregulować przemianę materii.

Ciekawostki...

Palma kokosowa znana jest pod nazwa `kalpa vriksha`, co znaczy drzewo dostarczajace wszystkiego, co potrzebne do życia. W języku malajskim natomiast, znana jest jako "pokok seribu guna", co oznacza "drzewo tysiąca zastosowań" na Filipinach nazywa sie ją "drzewem życia" zaś mieszkancy wysp Pacyfiku o owocu palmy kokosowej mówią "lekarstwo na wszelkie choroby".

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 72.75  kcal 242.50  kcal
kJ 304.82  kJ 1,016.08  kJ
Tłuszcze, w tym 3.45  g 11.50  g
tłuszcze nasycone 3.30  g 11.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone 0.24  g 0.80  g
tłuszcze wielonienasycone 0.03  g 0.10  g
Węglowodany, w tym 6.42  g 21.40  g
cukry 5.76  g 19.20  g
poliole
skrobie
Białko 12.06  g 40.20  g
Błonnik 5.34  g 17.80  g
Erytrytol
Sód 0.02  mg 0.05  mg
(ekwiwalent soli) 0.04  mg 0.13  mg
Uwagi
Oceń 
28-06-2017

Idealna do wypieków

Ze względu na nietolerancje pokarmowe mojej córki mąka kokosowa gości w naszym domu od dawna i w dużych ilościach. Do wyboru tej własnie mąki skoniła mnie zawartość białka vs. zawartość tłuszczu. W kuchni wykorzystuję ją zazwyczaj do wypieków. Tu sprawdziła się doskonale. Lekka, delikatna, dobrze zmielona. Wypieki nie rozpadają się, co zdarzało mi się w przypadku innych mąk kokosowych. Zakup kilogramowej paczki jest bardzo ekonomiczny.
Poznaj mój przepis na placki kokosowe z użyciem tego produktu:
www.mamyruszamy.pl/bezglutenowe-placki-kokosowe-przepis/

Oceń 
11-03-2017

do naleśników idealne :)

Mąka kokosowa sprawdza się w mojej diecie, kupując nie spodziewałam się, że będzie taka gładka w konsystencji i pachnąca, czytając opis zainteresowała mnie po względem największej ilości białka i błonnika, w mojej kuchni używam jej często to naleśników ;)

Oceń 
05-03-2017

Niezwykła mąka

Mąki kokosowe są różne, Albo są bardzo tłuste czyli są to po prostu zmielone orzechy kokosa albo nie dość dobrze zmielone. Mąka Tropicai to najlepsza mąka kokosowa bez dwóch zdań. Ma bardzo gładką konsystencję (jak prawdziwa mąka tortowa) i świetnie nadaje się do wypieków / omletów jako bezglutenowy i niskowęglowodanowy zastępnik mąki. Ma bardzo dużo błonnika i dlatego ja stosuję nieco więcej płynów niż w klasycznych przepisach bo mąka tropicai bardzo mocno wchłania wodę. Ma dużo białka i jest świetna dla osób na diecie.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Tropicai wysokobłonnikowa odtłuszczona organiczna mąka kokosowa

Waga netto 1kg 

Skład: 100% mąka kokosowa z upraw ekologicznych DE-ÖKO-012 / Rolnictwo spoza UE oraz projektu Fair Trade Fair trade zatwierdzony przez ECOCERT SA.

Produkt odpowiedni dla wegan.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g produktu (treść etykiety do 13. grudnia 2014): 242,5kcal, 40,2g błonnik, 17,8g białka, 21,4g węglowodany, 11,5g tłuszcze

Wartości odżywcze na 100g produktu (treść etykiety od 13. grudnia 2014): 343kcal/1425kJ, 11,5g tłuszcze (w tym 10,6g tłuszcze nasycone), 21,4g węglowodany (w tym 19,2g cukry), 17,8g białko, 40,2g błonnik, 0,05g sód (ekwiwalent 0,125g soli.

Informacja na temat zmienionych wartości odżywczych: w związku z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamenty Europejskigo i Rady (UE) 1169/2011 z 25 X 2011 z dniem 13. grudnia 2014r. ulega zmianie treść etykiety mąki Tropicai: kaloryczność zostaje zwiększona o kalorie pochodzące z błonnika w ilości 2kcal/1g błonnika. Ten sam produkt będzie sprzedawany na rynku USA i Kanady z dotychczasową etykietą wskazującą niższą kaloryczność - zgodnie z ustawodawstwem amerykańskim kalorii z błonnika, jako nieprzyswajalnych, nie wlicza się do kaloryczności produktów.

Producent:  C.W. Tropicai GmbH, Germany

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: