Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin Odtłuszczona organiczna mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

Sukrin

288

Nowy produkt

400g Organiczna niskotłuszczowa mąka migdałowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej mąki o wyjątkowo wysokiej zawartości białka i minimalnej ilości węglowodanów - zawiera 15 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka migdałowa Sukrin ma mniej kalorii niż mąka pszenna i niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa.

Więcej szczegółów

44,25 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 400g.; 11,06 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 8 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 8 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,96 pln.


Główne nuty smakowe:

Opakowanie 400g Bezglutenowa mąka Sukrin powstaje w wyniku odciągania metodą zimnego tłoczenia 80% tłuszczu z hiszpańskich migdałów. Dzięki niskiej temperaturze tłoczenia wartościowe składniki pozostają w stanie nienaruszonym, zawartość błonnika pozostaje niezmieniona, a zawartość tłuszczu zostaje zminimalizowana. Mąka migdałowa Sukrin ma niemal dwukrotnie mniej kalorii niż zwykła, nieodtłuszczona mąka migdałowa i zawiera aż 40% białka!

Taka mąka znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów. Można dosypywać ją do płatków śniadaniowych, miksować z napojami mlecznymi i owocowymi smoothie, posypywać kanapki - w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej, mąka z nasion może być jedzona na surowo, więc pole jej zastosowań jest nawet szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Zblendowanie kilku łyżek mąki migdałowej z wodą i syropem z agawy da w efekcie mleko migdałowe. Kiedy zmieszasz ją ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym stworzysz napój wyjątkowyo bogaty w substancje odżywcze.

Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się.

W porównaniu do mąki pszennej mąka migdałowa ma:

  • niemal 15 razy mniej węglowodanów,
  • ponad 5 razy więcej białka

Ze względu na swoje cenne składniki powinna znaleźć się w menu każdego dbającego a swoje zdrowie i zrównoważone odżywianie, a dodatkowo jej właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się dla sportowców, osób trenujących czy przestrzegających diety wysokobiałkowej/niskowęglowodanowej.

 

Porcja 100 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 315.00  kcal 315.00  kcal
kJ 1,319.85  kJ 1,319.85  kJ
Tłuszcze, w tym 11.00  g 11.00  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 4.00  g 4.00  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 40.00  g 40.00  g
Błonnik 20.00  g 20.00  g
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Napisz opinię

Sukrin Odtłuszczona organiczna mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

Sukrin Odtłuszczona organiczna mąka migdałowa 40g białko / 4g węglowodany

400g Organiczna niskotłuszczowa mąka migdałowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej mąki o wyjątkowo wysokiej zawartości białka i minimalnej ilości węglowodanów - zawiera 15 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna mąka! Wysoki stopień odtłuszczenia sprawia, że mąka migdałowa Sukrin ma mniej kalorii niż mąka pszenna i niemal 2 razy mniej kalorii niż zwykła mąka migdałowa.



Sukrin 80% odtłuszczona mąka z hiszpańskich migdałów

Waga netto: 400g

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 315kcal, 40g białka, 4g węglowodany, 11g tłuszcze, 20g błonnik

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: