• Obecnie brak na stanie
Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
  • Bob's Red Mill Hazelnut Meal / Flour
Kod produktu: 039978017505
Bob's Red Mill

Bob's Red Mill Hazelnut Flour - mąka z orzechów laskowych, bezglutenowa, drobno mielona

Obecnie brak na stanie

Niskowęglowodanowa, drobno mielona, nieodtłuszczona, bezglutenowa mąka z orzechów laskowych, doskonała do bezglutenowych wypieków low carb, bardzo aromatyczna.

69,37 zł netto

72,84 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 396 g; 18.39zł/100g

Główny smak: Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Bezglutenowa mąka laskowa Bob"s Red Mill Hazelnut Flour to doskonały i łatwy w zastosowaniu składnik w kuchni niskowęglowodanowej. Jest łatwa w użyciu - można ją stosować w proporcji 3:4 jako alternatywę dla zwykłej mąki - przygotowane z mąki laskowej ciasto, naleśniki czy pizza mają przyjemny, orzechowy smak.

Niezwykle aromatyczna mąka z orzechów laskowych doskonale sprawdza się jako baza do deserów - w połączeniu z kakao, syropem błonnnikowym Vitafiber i ulubionym słodzikiem, np. stewią lub erytrytolem, możesz przygotować domową "fit-Nutellę"!

Mąka z orzechów laskowych ma wiele zalet w porównaniu do innych mąk orzechowych - należy do nich zawartość kwasów nienasyconych, białka, witamin i minerałów. Orzechy laskowe są bogatym źródłem fosforu, wapnia, potasu i  magnezu, czyli pierwiastków odpowiadających za mocne kości. Orzechy laskowe dostarczają wiele witamin, m.in. E oraz B (zwłaszcza niacyny). Orzechy laskowe charakteryzują se wysoką zawartością dobroczynnych dla serca kwasów omega-3, których trudno jest dostarczyć odpowiednią ilość w diecie współczesnego człowieka. Orzechy laskowe zawierają 20 razy więcej przeciwutleniaczy niż witamina C i aż 50 razy więcej niż witamina E!

Orzechy laskowe są bogate w argininę - aminokwas, którego działanie powoduje rozluźnienie mięśni gładkich a w konsekwencji zwiększenie światła naczyń krwionośnych. Dzięki temu ich spożywanie może być korzystne w profilaktyce chorób sercowo- naczyniowych

Mąka z orzecha laskowego to szczególnie wartościowy dodatek w kuchni paleo i bezglutenowej - umożliwia tworzenie nowych potraw i wzbogaca smak tych znanych o bogactwo aromatów tych jednych z najbardziej wartościowych orzechów. Mąka laskowa doskonale sprawdza się jako baza lub dodatek do naleśników i omletów i wszelkiego rodzaju wypieków - niezależnie od tego czy szukasz bezglutenowej, niskowęglowodanowej mąki na kruchy spód ciasta, do brownie czy klasycznego ciasta ucieranego - w każdym z tych wypadków mąka z orzechów laskowych będzie doskonałym wyborem.

Najważniejsze informacje o mące z orzechów laskowych Bob"s Red Mill:

  • pełnotłusta
  • niskowęglowodanowa
  • źródło białka i błonnika
  • odpowiednia dla diety paleo 
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • bezglutenowa (certyfikat)
  • drobno mielona

Wartości Odżywcze

Porcja 14g

Wartości odżywcze w:
Porcja 14g
100g
Kalorie
80.00
571.43
kJ
335.20
2,394.29
Tłuszcze, w tym
6.00
42.86
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
2.00
14.29
cukry
1.00
7.14
Błonnik
2.00
14.29
Białko
2.00
14.29
Sól
0.00
0.00

Bob's Red Mill Gluten Free finely ground hazelnut flour  - drobno mielona bezglutenowa pełnotłusta mąką z orzechów laskowych

Masa netto: 396g

Składniki: drobno mielona bezglutenowa pełnotłusta mąką z orzechów laskowych

Alergeny: może zawierać inne orzechy i soję

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 571,4kcal/2394,2kJ, tłuszcze 42,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 7,1g), błonnik 14,2g, białko 14,2g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.